Annonce
Kolding

Nu bliver linjeføringen af ny sydlig ringvej låst fast

Ringvejen tænkes tilsluttet Vonsildvej i rundkørslen ved Ødisvej, og ved Sjølundvej bygges en trebenet rundkørsel. I øst tænkes vejen afsluttet i en ny rundkørsel på Skamlingvejen. Kort: Kolding Kommune

Koldings vejansvarlige politikere har godkendt ny sydlig ringvejs forløb fra Vonsild til Skartved. Nu kommer linjeføringen i høring i otte uger. Arbejdet med at bygge vejen ventes i gang indenfor tre år.

Annonce

Kolding: Så er Kolding Kommune meget tæt på at lægge sig fast på den endelige linjeføring for en ny sydlig ringvej mellem Skartved syd for Dalby og Vonsild. Vejen skal løbe på en 5,2 kilometer lang strækning mellem Vonsildvej ved Ødisvej og Skamlingvejen ved Skartved i nordøst.

Politikerne i teknik- og klimaudvalget har netop godkendt en rapport, som beskriver vejens påvirkning af miljøet - og herunder forvaltningens endelige forslag til vejens linjeføring.

Nu skal rapport og linjeføring i offentlig høring i otte uger, hvor alle har mulighed for at komme med bemærkninger og indsigelser, hvorefter politikerne i Kolding Byråd skal afgøre, om de vil udstede tilladelse til at bygge vejen. Den beslutning skal efter tidsplanen træffes i slutningen af august.

- Og så har vi derfra tre år til at komme i gang med at bygge vejen, ellers bortfalder tilladelsen. Så det forventer jeg bestemt, at vi gør, siger formanden for teknik- og klimaudvalget Jakob Ville (V).

Tidsplan

Miljøkonsekvens-rapporten om den sydlige ringvej og linjeføringen af den kommer i offentlig høring i otte uger i februar og marts.Derefter bearbejder by- og udviklingsforvaltningen alle indsigelser og bemærkninger og fremlægger sagen for politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget i slutningen af maj til godkendelse.

I august afgøres sagen endeligt i byrådet. Byrådets godkendelse er ensbetydende med, at der gives tilladelse til at anlægge vejen.

Annonce

210 millioner

Der er endnu ikke sat penge af på kommunens budget til den planlagte ringvej, som anslået vil koste 210 millioner kroner.

- Men jeg håber, at ringvejsforbindelsen kommer med i overvejelserne, når vi skal fordele pengene i kommunens investeringsfond op til budgetforhandlingerne i efteråret. For ringvejen vil både skabe udviklingsmuligheder i Vonsild-området og aflaste midtbyen for trafik, siger Ville. Han peger på, at vejen kan bygges i etaper over flere år.

Annonce

Lidt træls

Ringvejen vil berøre forholdsvist få lodsejere - nærmere bestemt 17, hvoraf enkelte til gengæld har mange arealer, der støder op til den planlagte vej.

Kommunens trafikchef Martin Pape oplyser, at der har været holdt såvel et fællesmøde som møder med hver enkelt lodsejer om den planlagte vej og konsekvenserne af den.

- Der er nogle, der ikke er helt tilfredse, fordi deres jord bliver skåret over på en lidt træls måde. Så vi forventer, at vi får nogle indsigelser fra lodsejerne, men ikke nogle, vi ikke kender i forvejen. Og så venter der forude forhandlinger om, hvad vi kan gøre, for at kompensere dem bedst muligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce