Annonce
Kolding

Nu bliver villahaverne langs kysten i Rebæk tjekket af myndighederne

Nu bliver forholdene langs kysten i Rebæk snart tjekket af kommunen og Kystdirektoratet. Arkivfoto: Søren Gylling
12. juni tager Kolding Kommune og Kystdirektoratet på fælles tilsyn langs kysten i Rebæk for at kontrollere forholdenes lovlighed.

Kolding: Afgørelsens time nærmer sig for husejerne langs kysten i villakvarteret i Rebæk ved Kolding Fjord.

12. juni banker Kolding Kommune og Kystdirektoratet nemlig på hos de cirka 20 lodsejere for at kontrollere, om både- og badebroerne, adgangsforholdene langs kysten og forholdene i haverne overholder loven.

Tilsynet er kommet i værk, efter at en flere år gammel henvendelse fra Kolding Kommune dukkede op i sagsbunkerne hos Kystdirektoratet. Det borgerlige flertal i Kolding Byråd besluttede ellers i 2013, at kommunens systematiske kontrol af forholdene langs kysterne i Kolding skulle standes.

Kolding Kommunes miljøchef Jakob Weber oplyser, at der har været holdt et indledende fællesmøde med lodsejerne, og nu følger altså et besøg hos hver enkelt.

Han forventer, at Kolding Kommune er færdig med at gennemgå forholdene og klar til at reagere med eventuelle varslinger om påbud i løbet af de næste måneder.

Kommunens ansvar er at sikre fri adgang langs kysten og lovlige både- og badebroer, mens Kystdirektoratets opgave er at kontrollere, hvad der er i haverne og sikre, at forholdene her er lovlige i henhold til strandbeskyttelseslinjen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce