Annonce
Tønder

Nu corona-testes elever helt ned til ni år: - De tager det i stiv arm

Nu bliver elever ned til ni år corona-testet på de lokale skoler - blandt andet her på Skærbæk Distriktsskole. Arkivfoto: Kurt Gabs
På de lokale skoler corona-tester man nu også 9-11-årige elever. Og de møder frejdigt op, fortæller leder.

Tønder: For nylig fik lokale forældre med børn mellem ni og 11 år mulighed for at give tilladelse til, at deres børn corona-testes på de lokale skoler. Og på skolerne er elever ned til ni år nu blevet testet i godt to uger.

Umiddelbart sker det uden de store problemer, når eleverne skal lægge næse til vatpinden.

- Det har vist sig på nuværende tidspunkt, hvor vi har været i gang i to uger, at de møder glad og frejdigt op dem der vil testes, og de tager det i stiv arm, fortæller Mikkel Brander, der er leder af Tønder Ungdomsskole, som  i Tønder Kommune har testopgaven.

Annonce

Det har vist sig på nuværende tidspunkt, hvor vi har været i gang i to uger, at de møder glad og frejdigt op dem der vil testes, og de tager det i stiv arm

Mikkel Brander

Han fortæller, at nogle af de 9-11-årige måske har været lidt beklemt ved at blive testet - men det har været marginalt ifølge lederen.

- Faktisk kan jeg sige, at det er i højere grad vores indtryk, at nogle af de her små børn har syntes, at det var ret spændende at skulle afsted, fortæller Mikkel Brander.

Kommunerne har fået opgaven med tilbyde test til elever i grundskolen, og tilbage i februar testede man første gang elever lokalt - dengang de ældre elever.

Flere ansat

Da man for nylig skulle til at teste endnu en gruppe elever, ansatte man en håndfuld ekstra podere til ungdomsskolens test-team, som nu udgøres af mellem 25 og 30 podere. De arbejder et varierende antal timer på skolerne, fortæller Mikkel Brander, der understreger, at det er helt frivilligt for eleverne, om de vil testes.

- Der er ingen, der bliver tvunget til noget, og der er ingen, der på noget tidspunkt er blevet tvunget til noget på grundskoleområdet, forklarer han.

I øjeblikket er det sådan, at de yngre elever tilbydes test en gang om ugen, og de ældre to gange om ugen. Ungdomsskolen stiller en tidsramme til rådighed for skolerne, og så fordeler skolerne eleverne inden for den ramme.

- Så stiller vi med en eller to testere typisk på stedet, som så tester de elever og i øvrigt også medarbejdere, som ønsker at blive testet, fortæller Mikkel Brander.

Man har med testindsatsen fanget smittetilfælde - det betyder noget.

- Det har i hvert fald stor motivationsmæssig betydning for vores personale, som selvfølgelig har oplevelsen af, at det er en vigtig opgave, de her med til at løse, fortæller Mikkel Brander, der føler, man med testopgaven har fået gode oplevelser med børn, unge og medarbejdere på skolerne.

Annonce

1500 i snit

Ungdomsskolen løser testopgaven sammen med skolerne og sundhedsplejen, og siden uge 32 er der i snit blevet foretaget 1500 test ugentligt på skolerne.

Pernille Paaby,  der er distriktsskoleleder i Toftlund, hvor der nu også testes 9-11-årige, fortæller, at hun ikke har været i kontakt med poderne.

- Men jeg har ikke hørt om, at der har været nogle, der har skullet være særligt kede af det eller særligt bange for det. Mit indtryk er, at vi efterhånden er så vant til at blive podet, at det gør man bare, fortæller hun.

I Skærbæk er det umiddelbart også gået stille og roligt med test af de 9-11-årige.

- Jeg har ikke oplevet noget særligt problematisk ved det, fortæller distriktsskoleleder Klaus Fog, der vurderer, at de fleste af børnene har prøvet at blive testet på forhånd.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Stine har solgt sit livsværk: Nu satser hun hundrede procent på at skabe fremtidens sundhedsløsning med digital app

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Tønder

På slaget 12: Partierne kappedes om de bedste pladser til valgplakaterne

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce