Annonce
Varde

Nu er der elever nok: Kvie Sø Efterskole åbner til august

Peter Fog og Stine Tryk er to af de aktive kræfter bag efterskolen, der nu kan åbne til august. Arkivfoto: Jon Tolstrup Jensen
Kvie Sø Efterskole har været i en mindre krise, fordi efterskolen manglede både penge og elever for at kunne åbne til august. Men nu er krisen overstået.

Ansager: I begyndelse af maj stod det klart, at Kvie Sø Efterskole manglede en million kroner og fire elever. Det var en betingelse for at kunne låne til en nødvendig ombygning. Så hvis forholdene ikke blev bragt i orden inden 15. maj, så ville efterskolen ikke åbne alligevel som planlagt.

9. maj forlød det, at næsten alle penge var fundet, men der manglede stadig to elever.

Nu er alle de sorte skyer på himlen væk. På Facebook skriver efterskolen:

"I skrivende stund har vi nu nået målet om de 35 elever. Vi er mega glade!"

Annonce

En specialefterskole

Kvie Sø Efterskole skal være en efterskole for for unge med blandt andet Downs syndrom, autisme og andre læringsvanskeligheder. Baggrunden for oprettelsen af skolen er, at der kun er en lignende efterskole, og den ligger øst for Storebælt.

Det er kræfter fra Varde Kommune, der har været igangsættere af projektet, og efterskolen skal være ved Kvie Sø, fordi der her var ledige bygninger, der egner sig til formålet. I bygningerne var der tidligere en døgninstitution, der hed Tippen. Den blev lukket meget pludseligt ved udgangen af 2017.

Det er Varde Kommune, der ejer bygningerne, og en stor velvilje fra kommunen har været meget afgørende for, at det kan lade sig gøre at lave efterskolen. Kvie Sø Efterskole har fået lov til at råde over bygningerne i to år, før den behøver at betale for dem. Til gengæld har det ikke været muligt for kommunen at give et driftstilskud på grund af konkurrencehensyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce