x
Annonce
Esbjerg

Nu er det afgjort: Esbjerg midtby får betalingsparkering

Der er tale om en såkaldt begrænset-betalingsmodel, hvor man fortsat kan parkere i to timer gratis – og derefter har mulighed for at tilkøbe mere tid til en timepris på cirka 8-12 kroner. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Som en konsekvens af fredagens budgetforlig vil der i 2021 blive indført betalingsparkering i midtbyen.

Esbjerg: Det vil stadig være muligt at parkere gratis i to eller fire timer, men fra 2021 kan bilister med behov købe sig til lidt ekstra tid, hvis de parkerer i centrum eller ved Sydvestjysk Sygehus og ikke vil løbe frem og tilbage for at flytte bil og p-skive. Det fremgår af det budgetforlig, som Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Radikale og Borgerlisten indgik fredag.

Politikerne har afsat 1,3 millioner kroner til at købe og opsætte et betalingssystem. Målet er at forenkle parkeringsreglerne, og i forbindelse med skiftet indføres der derfor en fastlagt 2-timers parkeringszone syd for Nørregade og en 4-timers zone omkring sygehuset. Beboere i området vil få mulighed for at købe en parkeringstilladelse, så de kan parkere uden hensyntagen til tidsbegrænsningerne.

Betalingssystemet vil kunne tilgås via en app på telefonen, så man kan købe sig til ekstra tid på farten. Der vil også blive sat enkelte betalingsstandere op på udvalgte p-pladser. Timeprisen formodes at lande på et niveau på omkring 8-12 kroner i timen.

Annonce

Trafikplanen

  • Trafikplanen for midtbyen, der netop er blevet vedtaget i byrådet, omfatter en række større anlægsprojekter i midtbyen cykelstianlæg og nye parkeringsfaciliteter.
  • Der er tale om i alt 20 projekter, der endnu ikke er finansieret. De skal derfor indarbejdes i det kommunale budget.
  • Teknik & Byggeudvalget havde taget fem af planens projekter med til forhandlingerne, men det er kun lykkedes at finde finansiering til betalingsparkeringssystemet. Omlægningen af Strandbygade og Nørrebrogade, der også står højt på ønskesedlen, må vente, indtil det lykkedes at finde flere penge.

Flere projekter parkeres i skuffen

Pengene til betalingssystemet er for formanden for Teknik & Byggeudvalget en klar sejr ovenpå et ellers brutalt budgetforlig.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes os at prioritere penge til lige netop dette projekt. Vi har gennem lang tid drøftet, hvordan vi holder liv i vores gågade, og jeg tror, at en mere parkeringsvenlig midtby vil gøre en forskel i den henseende. Det er lettere at holde gæsterne inde i byen og lokke dem ind på caféerne eller til arrangementer, hvis de ikke er tvunget til at skulle tilbage og flytte bilen. Og hvis man omvendt ikke ønsker at betale for parkering, så kan man jo stadig parkere gratis i to eller fire timer, påpeger Søren Heide Lambertsen (S).

Betalingsmodellen er det eneste tiltag fra Trafikplanen for Esbjerg Midtby, som det er lykkedes at finde finansiering til i dette forlig. Planen indeholder over 20 forskellige projekter og omfatter store gade-moderniseringer, nye p-huse og flere cykelstier. Den røde tråd er bæredygtighed, og det overordnede mål er at skabe mere storbykvalitet ved at trække den gennemkørende trafik længere væk fra bykernen.

De øvrige projekter er foreløbig lagt i skrivebordsskuffen, indtil det bliver muligt at finde finansiering til flere tiltag.

Pengene til betalingssystemet er for formanden for Teknik & Byggeudvalget en klar sejr ovenpå et ellers brutalt budgetforlig.Arkivfoto: Christer Holte
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce