Annonce
Esbjerg

Nu er det afgjort: Unge handicappede, psykisk syge og anbragte børn får sparekniven

- Frem for alene at hæve skatten på personindkomst, burde man også have styrket kommunens økonomi gennem dækningsafgiften og grundskylden. Erhvervslivet er den, der skriger allermest på gode tilbud i vores kommune, og så kunne de være med til at betale, og det samme med os, der er velhavende nok til at have et hus. I stedet for kun personskatten, som rammer skævt, fordi det også går ud over dem med svag indtægt, siger Diana Mose Olsen. Arkivfoto
Værested nedlægges, akutplejefamilier lukkes ned, og der skæres kraftigt i økonomien til bosteder og anbringelser, lyder en del af budgetforliget, for derves sparer man 20 millioner kroner om året. Netop de besparelser fik udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF) til at forlade budgetforhandlingerne, men nu skal hun stå for at føre dem ud i livet.
Annonce

ESBJERG: Familieområdet bliver ramt af besparelser for årligt 20 millioner kroner i Esbjerg Kommunes netop vedtagne budget for de næste fire år. Kommunen har om ikke smækket kassen i, så i hvert fald skåret kraftigt ned på de beløb, de fremover vil afsætte til blandt andet sårbare familier, handicappede børn og unge, psykisk syge, børn med behov for anbringelse og bo- og opholdssteder i det hele taget.

Eksempelvis skal der spares tre millioner kroner årligt på anbringelser uden for kommunen, hvilket får konsekvenser for børn og unge, har behov for ydelser eller behandling, de ikke kan få i Esbjerg Kommune.

Akutplejefamilierne på Ulvevej lukkes ned. Hjemme-hos-teamet, som hjælper familier, hvor børnene har svært ved at fungere, skæres ned. Værestedet i Ungehuset, hvor der er tilknyttet børn og unge med trivselsproblemer, nedlægges. Misbrugsbehandlingen for unge under 18 år omorganiseres og får skåret to stillinger. Og der bliver skåret i økonomien hos specialcentret Krohaven og specialcentret RABU, som begge har børn og unge med psykisk og fysisk nedsatte funktionsevner som målgruppe.

Jeg er glad for, at vi fik droppet 50/50-normeringen og ikke udhulede yderligere hos pædagoger og lærere. Men der er stadig for mange børn pr voksne, og det er ikke den retning, som SF ønsker for kommunen.

Diana Mose Olsen

Annonce

Rammer de svageste

Formand for Børn- og familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), er stærkt utilfreds med, at der er blevet skåret så kraftigt på familie- og handicapområdet, hvilket også var afgørende for, at hun selv forlod budgetforhandlingerne undervejs.

- Det er store besparelser, der venter, og det er på områder med vores mest udsatte borgere. Det lykkedes heldigvis Socialdemokraterne at forhandle sig, at der tilføres fem millioner kroner til det her område det første år, og det er jeg glad for, men det mildner jo kun de her enorme besparelser ganske lidt. Vi går ind og rammer de svageste her, blandt andet de mest sårbare borgere, hvor den nuværende støtte er årsagen afgørende for dem, siger Diana Mose Olsen. Hun glæder sig over, at det lykkedes at holde lejrskoler, normeringen i daginstitutioner og lærerne fri af sparekniven, men er stadig ikke tilfreds:

- Det er jo i forvejen alt for ringe, sådan som normeringerne er i dag, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce