Annonce
Vejen

Nu er det - snart - jul igen

Det er ikke noget problem at komme i rigtig julestemning, når man er i gang med at kreere et flot juletræ. Foto: Dorthe Andresen
Igen i år har Birgitte Sommerlund, der er indehaver af Flügger Farver og HobbyVejen på Præstevænget i Vejen, inviteret til et kreativt og hyggeligt julemarked med masser af inspiration.

Vejen: For nogle begynder julen alt for tidligt, for andre kan den slet ikke begynde tidligt nok - og så er der sådan nogle som Birgitte Sommerlund, der - i kraft af at hun sælger masser af jule-hobbyartikler i sin butik - juler det meste af året.

- Jeg køber allerede ind i maj, så for mig begynder julen meget tidligt. Men når man i maj måned træder ind i et nisselandskab, det skal man lige forberede sig på, kommer det med et smil fra Birgitte Sommerlund, der i denne weekend igen har inviteret til kreativt julemarked i sin forretning Flügger Farver og HobbyVejen på Præstevænget.

I år er det femte gang, at Birgitte Sommerlund holder julemarked, og lige fra begyndelsen har der været stor opbakning fra kunderne.

- Det er helt fantastisk, siger Birgitte Sommerlund, der dog har en lille udfordring.

- Der er stadig rigtig mange, der ikke ved, at vi er her med HobbyVejen, som vi kalder denne afdeling. Ved at vi hedder det, vi hedder - Flügger - har mange svært ved at forstå, at vi også er en hobbybutik.

Annonce

Julemarked

Det kreative julemarked hos Flügger Farver og HobbyVejen på Præstevænget i Vejen fortsætter søndag, hvor der igen kan hentes masser af inspiration fra klokken 10 til 15.

Masser af muligheder

De, der kiggede forbi på weekendens første åbningsdag, kunne dog ved selvsyn konstatere, at der er masser af muligheder for at blive inspireret til selv at komme i gang med at kreere blandt andet julepynt.

- Vi har 12, der sidder og arbejder med forskelligt. I år har vi også taget baglokalet i brug. Og i teltet er der også kommet nye til. Folk står i kø for at være med, men det hele skal vokse i mit tempo, fortæller Birgitte Sommerlund, inden hun tager endnu en snak med en af de mange kunder, der har lagt vejen forbi for at se, hvad årets julemarked har af nye ting - og der er mange, så man kan godt få ret meget tid til at gå med at gå rundt og lade sig inspirere.

Kræver tålmodighed

En af de 12, der sidder og arbejder og snakker med de kunder, der kommer forbi, er 23-årige Ditte Jensen, der maler flotte motiver på sten.

- Jeg har malet siden i sommer. Jeg har altid godt kunnet lide at tegne, men jeg havde lyst til at prøve noget nyt. Jeg blev lidt træt af at tegne på papir, fortæller Ditte Jensen, der både selv finder på hvilke motiver, der skal på stenene, og finder inspiration andre steder.

- Nogle ideer har jeg fået fra Pinterest (et socialt netværk med fokus på deling af fotos af kreative ideer, red.).

Ditte Jensen medgiver, at det kræver lidt tålmodighed at male på sten.

- Man er jo nok lidt perfektionistisk. Men jeg kan godt lide det. Jeg slapper af med det, fortæller Ditte Jensen, der sammen med de andre dygtige hobbyfolk også sidder klar søndag til at inspirere de mange, der kigger forbi forretningen på Præstevænget.

For om man vil det eller ej, så er julen altså snart på vej.

23-årige Ditte Jensen har altid godt kunnet lide at tegne. Nu er papiret dog skiftet ud med sten, hvorpå hun maler sine flotte motiver. Foto: Dorthe Andresen
Det er femte gang, at Birgitte Sommerlund inviterer til kreativt julemarked i butikken, og hver gang har der været stor opbakning fra kunderne. Foto: Dorthe Andresen
En af Ditte Jensens flotte vinterlige kreationer. Foto: Dorthe Andresen
Det kræver en smule tålmodighed, hvis man kaster sig ud i sådan et malet motiv på en sten. Det er Ditte Jensen, der har malet stenen. Foto: Dorthe Andresen
Dorte Riber viste kunderne, hvordan man maler med alkohol-ink. Foto: Dorthe Andresen
Så kan julen bare komme an - de flot pyntede juletræer er på plads. Foto: Dorthe Andresen
Birger Ingemansen har sammen med hustruen Lene Ingemansen Børstegården, hvor de sælger hjemmelavede børster. Foto: Dorthe Andresen
Julen var her, der og allevegne hos Flügger Farver og HobbyVejen. Foto: Dorthe Andresen
Emma Bonde, til højre, og Anika Nielsen var blandt andet i gang med at kreere deres egne julekugler. Foto: Dorthe Andresen
Der var mange muligheder for både at blive fristet til at købe og få inspiration til selv at være kreativ. Foto: Dorthe Andresen
Birgitte Jensen er her i gang med at skrive de navne, der senere skal overføres til folie og derefter overføres til en julekugle. På den måde kan kunderne købe en helt personlig julekugle med deres eget eller familiemedlemmers navne på. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce