Annonce
Kolding

Nu er fem corona-smittede døde på plejehjem i Kolding: Otte ansatte også testet positive

Plejehjemmet Vonsildhave har mistet fem beboere, der afgik ved døden med corona-virus i kroppen. Yderligere fire beboere er konstateret smittede, heraf er de to erklæret raske, og to er isoleret på plejehjemmet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Fem beboere fra Plejehjemmet Vonsildhave ved Kolding er afgået ved døden med corona-virus i kroppen. I alt ni ældre på stedet har haft smitten, og heraf er to raske igen, og to er isolerede på plejehjemmet. Otte medarbejdere har også fået et positivt svar på en corona-test. De fem er meldt raske igen.

Kolding: Det startede med, at en enkelt beboer blev konstateret smittet med corona i slutningen af marts, siden er det gået stærkt og man kan nu tale om, at det private plejehjem Vonsildhave i Kolding har været ramt af et decideret udbrud.

I alt ni beboere fra plejehjemmet er blevet konstateret smittet med corona-virus. Heraf af fem afgået ved døden.

- Ved ingen af de fem er dødsårsagen angivet som corona, men de er alle konstateret smittet, oplyser Annette Lund, der er seniordirektør i Kolding Kommune.

Blandt de andre fire var status tirsdag middag, at to smittede, der har været indlagt på sygehuset, er blevet sendt hjem til plejehjemmet, fordi de er raske igen.

- De to borgere, der fortsat er smittede, er på plejehjemmet. Den ene har ingen symptomer, men vi har bedt om en vurdering fra den infektionshygiejniske klinik i forhold til, hvor længe vedkommende skal være isoleret. Og fra klinikken anbefaler de, at han skal testes for corona igen. Den anden borger, der stadigvæk er isoleret, betragter vi som smittet, forklarer Annette Lund.

Ud over de ni smittetilfælde blandt de ældre, har der været otte smittetilfælde blandt medarbejderne, så det samlede antal smittede kommer op på 17.

- Fem af de otte smittede medarbejdere er nu erklæret raske og på job igen, oplyser seniordirektøren.

17 smittetilfælde

Der er konstateret ialt ni tilfælde af coronasmitte blandt beboere på det private plejehjem Vonsildhave, der drives af plejefirmaet Attendo.

Ifølge Kolding Kommune var der to dødsfald blandt beboerne den 3. april, og den 6. april afgik yderligere tre af plejehjemmet beboere ved døden inden for samme døgn. Beboerne døde med corona-smitte i kroppen, men corona er ikke opgivet som dødsårsagen.

To beboere er blevet erklæret raske og to beboere var tirsdag middag fortsat isoleret på plejehjemmet.

Otte medarbejdere er testet positive for corona-smitte. Blandt dem er de fem erklæret raske og på arbejde igen.

Nervøs for smitte

Senest hen over påsken blev tre beboere konstateret smittet med corona-virus. Vonsildhave er ligesom alle andre plejehjem i kommunen inddelt i zoner, hvor der typisk er fire beboere i hver. Medarbejderne er også opdelt, så de i videst muligt omfang ikke går på tværs af zonerne. På Vonsildhave er der i alt 60 beboere, og smitten er konstateret i tre zoner.

- Vi har været nervøse for, om vi kunne stoppe smittespredningen, men de seneste fem dage er der ikke konstateret nye smittede, hverken blandt plejehjemsbeboere eller medarbejdere. Jeg er forsigtig optimistisk, men trækker ikke vejret roligt endnu. Og vi er meget opmærksomme på symptomer på smitte. Lige nu venter vi ikke svar på corona-test fra hverken borgere eller ansatte fra Vonsildhave, siger seniordirektøren og fortsætter:

- Når jeg er forsigtig optimistisk i forhold til situationen, er det også fordi, at jeg kan se, at vi ikke har et eneste smittetilfælde på de øvrige plejehjem. Vi har fået testet adskillige beboere på forskellige plejehjem men heldigvis med negative resultater hver gang. Kun Vonsildhave er ramt, og erfaringerne derfra siger noget om, hvor voldsomt det er, når først smitten kommer inden for døren.

Annonce

Psykolog-samtaler

De ansatte på Vonsildhave har haft mulighed for at tale med en af kommunens psykologer.

- Det er en vanskelig situation, og der har været både gruppesamtaler og individuelle samtaler med dem, der havde behov for at tale med nogen om corona, siger Annette Lund.

Det er psykologer fra kommunens PPR, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, der har tilbudt deres hjælp.

Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce