Annonce
Tønder

Nu er Hagge's klar igen - men musikken må vente lidt endnu

Jane Thude er frivillig på Hagge's og derfor også en hyppig gæst der. Hun glæder sig til igen at kommer på spillestedet og møde de andre gæster igen. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Hagge's Musikpub er igen klar til at byde gæster indenfor efter mere end to måneders nedlukning. Men koncerterne må publikum venter på lidt endnu.
Annonce

Tønder: - Så er der liv på Hagge's igen. Det er dejligt at se jer igen. Huset har været helt tomt, siger Lene Jensen ovre fra den lille scene på Hagge's.

Det er ti af de frivillige fra Hagge's, der sidder rundt om i lokalet, som hun taler til. De er mødt op for at svinge støvsugeren, tørre borde og glas af og fjerne nogle af stolen ved bordene.

Huset har nemlig været tomt. I mere end to måneder har der ikke været nogen gæster at finde på det lille spillested i Tønder. Men fredag åbner stedet igen, og det skal der gøres klar til.

Hurtigt bliver der taget hul på listen med opgaver, for også de frivillige glæder sig til at kunne sidde rundt om bordene igen.

Det bliver dog på en lidt anden måde, det kommer til at ske. For at overholde retningslinjerne om en meters afstand må Hagge's maksimalt lukke 45 gæster ind. Der må sidde fire personer rundt om et bord, og der bliver ikke noget med at stå i baren.

Men de nye retningslinjer er ikke nogle, der gør direktøren for spillestedet, Lene Jensen, nervøs.

- Jeg er spændt, fordi det er en ny situation, som vi står i. Men jeg er også fortrøstningsfuld. Erfaringer har vist, at folk godt kan overholde reglerne andre steder, så det er jeg også sikker på, at de kan her, siger hun.

Åbningstider

Fredag den 29. maj åbner Hagge's igen fra klokken 13 til 22. Åbningstiderne er i første omgang forlænget for at se, om der er grundlag for at holde længere åbent.

Derefter vil åbningstiderne være torsdag klokken 16.00 til 21.00 og fredag klokken 13.00 til 22.00.

Annonce

Musikken må vente

Rundt om bordene går Jane Thude med en klud i hånden. Hun glæder sig til igen at se folk på Hagge's.

- Det bliver dejligt endelig at komme her igen. Det har jeg manglet. Og jeg glæder mig rigtig meget til igen at høre musik her, smiler hun.

Musikken må Jane Thude og Hagge's øvrige gæster dog høre fra anlægget. Der er åbnet for, at spillesteder må holde siddende koncerter. Det betyder, at Hagge's må have et publikum på 45 personer.

Men som Lene Jensen fortæller, skal der økonomisk regnes på det, inden man beslutter, om man vil have koncerter med 45 personer som publikum. Det er halv kapacitet af, hvad Hagge's normalt kan rumme til en koncert, men der er stadig de samme udgifter forbundet med koncerten.

Lene Jensen og de øvrige på spillestedet har dog lagt hjernerne i blød for at finde alternativer i forhold til musikken. Hun lover, at der blandt andet kommer livemusik torsdag, fredag og lørdag i den weekend, hvor Tønder Festival skulle have været holdt.

Derudover er der lagt planer for frokoster på Hagge's.

- Vi sætter billetter til salg, hvor folk kan komme ned og spise en frokost, og så skruer vi op for noget jazz i højtalerne.

Else Marie Andersen, der er frivillig på Hagge's, var grundig med pudsningen af glassene i baren, så spillestedet igen kan åbne. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Glassene i baren skulle pudses, gulvet støvsuges og vaskes.I køkkenet blev køleskabet igen tændt, og der blev lavet sandwich. Udenfor blev der fjernet ukrudt, og så blev der fjernet stole rundt om bordene, så der er plads til lige nøjagtigt 45 siddende mennesker. Fredag åbner Hagge's nemlig igen efter mere end to måneder med lukkede døre. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Jane Thude er frivillig på Hagge's og derfor også en hyppig gæst der. Hun glæder sig til igen at kommer på spillestedet og møde de andre gæster igen. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce