Annonce
Erhverv

Nu er hun boss på sønderjysk perle: 30-årige Cathrine bliver chef for sine forældre

Allerede tidligt vidste Cathrine Meinhardt Loff, at hun en dag gerne ville overtage Krusmølle. Hun har mange drømme og idéer, blandt andet at skabe en årligt tilbagevendende litteraturfestival. Foto: André Thorup
I flere årtier har værtsparret Nina og Henrik Loff været ansigterne udadtil på Krusmølle. Nu har datteren Cathrine overtaget forældrenes livsværk. Selv fortæller hun, at hun er en blanding af mor og far - så det kan kun blive godt.

Aabenraa: For fem år siden vendte Cathrine Meinhardt Loff hjem til Sønderjylland for at stå for familiens nye restaurant Skuden på lystbådehavnen i Aabenraa.

En milepæl for den dengang 25-årige ærkesønderjyde, der netop var vendt hjem efter 10 års eksil i blandt andet Aarhus og en afstikker til udlandet.

Nu tager hun næste store skridt og overtager Krusmølle efter sine forældre, Nina og Henrik Loff.

Annonce

Det er store sko at fylde ud, for forældrene har gennem årene udviklet gården Krusmølle, der ved overtagelsen i 1986 havde set bedre dage, til et populært udflugtssted med livsstilsbutik, café og sommerkoncerter, som folk valfarter til langvejs fra i både bil og busser. Ikke mindst er Krusmølle kendt for sine julemarkeder, der er nogle af landets største. Senest er også glamping kommet på listen over oplevelser.

Her er min fremtid

De store sko afskrækker dog ikke Cathrine. Nærmere tværtimod.

For det kunne ikke være anderledes, siger hun. Det er her, på Krusmølle, der er indhyllet i landlig idyl, grænsende ud til åbne marker, skov og sø, at hun ser sin fremtid sammen med kæresten, Christian, og parrets to små børn, Alma på tre år og baby Karl. Og hvor hun selv er opvokset og allerede, siden hun kunne gå, har "givet en hånd" med i caféen.

30-årige Cathrine Meinhardt Loff har smidt "de gamle" på porten og er ny boss på Krusmølle. Foto: André Thorup

Cathrine og kæresten, Christian flyttede ind i Krusmølles hovedbygning under den første coronanedlukning, mens Nina og Henrik fik aftægtshuset - eller pensionistboligen, som Cathrine drillende kalder forældrenes nuværende hjem.

Annonce

Energi og humor

Humor er der nemlig masser af i familien Loff - kombineret med et højt energiniveau og en holdning om, at man ikke behøver pakke noget ind.

- En dag sagde min mor, at hun kunne da sagtens flytte ud af huset på en weekend. Så gik hun i gang med at pakke ned sammen med en veninde, og de nåede jo ikke en gang kælderen med alt det, de havde samlet i 35 år. Så det trak ud, og en dag begyndte jeg bare at komme over med nogle af vores ting, og Papa sagde: - Nå, Cathrine. Vil du gerne have os ud af klappen?, hvorpå jeg svarede: - JA - pis nu af med jer, lyder det skraldgrinende.

Generationsskiftet er vel forberedt og sket i processer. Cathrines uddannelse som markedsøkonom er en del af strategien. Især når det gælder driften, føler hun sig godt rustet til sin nye rolle som indehaver og chef.

- Uddannelsen har givet mig en god værktøjskasse i forhold til at arbejde struktureret med driften. Jeg har også en uddannelse som indkøbsassistent fra en virksomhed i Århus. Så det, jeg manglede, var mere erfaring med personalehåndtering. Det skal der være styr på. Selvom vi har et fantastisk dygtigt personale, som er meget selvkørende, forklarer hun.

- Vi har altid været som en stor familie med vores personale her på Krusmølle, og det er vi stadig. Noget af det, jeg har taget med fra mine forældre, er, at vi begynder dagen med at spise morgenmad sammen klokken 7.30 her omkring det store bord i caféen, fortæller Cathrine.

Annonce

Klar efter fem år

Det er også sammen med personalet, at overtagelsen, der officielt trådte i kraft den 1. april, blev markeret med en sjov tur til Sønderborg. En dag, hvor hele Krusmølle-holdet, der året rundt arbejder hårdt for at give andre oplevelser, selv "gav den gas" med god mad og cocktails på en fin restaurant.

Selv synes hun, at hun er et godt miks af sin mor og far.

- Papa er sådan en, som kaster en masse bolde i luften, og så skal vi andre gribe dem. I hans univers er der ikke noget, som ikke kan lade sig gøre. Mama derimod er god til detaljer og til at komme i mål med ting. Men hun har også temperament og er drevet af noget, som jeg vil betegne som en "ildkugle", siger hun.

Krusmølle

Krusmølle fungerer i dag som en landbrugsejendom, der lever af oplevelser som firmaarrangementer, fester, konferencer og byder på en livsstilbutik og caféer.
Hvert år omdanner Krusmølle over 3000 kvadratmeter til et julemarked, der i løbet af november og december besøges af over 30.000 gæster.
I julemarkedet kan gæster finde alt muligt julepynt, spise en juleplatte i caféerne og nyde en hjemmebagt æbleskive.
Krusmølle blev grundlagt af hertug Hans den Ældre fra 1521 til 1580.
Fra 1986 til 1. april 2022 var møllen ejet af Nina og Henrik Loff, som har udviklet stedet til det eventsted, det er i dag.
Læs mere på hjemmesiden www.krusmoelle.dk

Oprindeligt var der lagt op til et generationsskifte, der skulle strække sig over 10 år. Cathrine var klar til at tage over efter fem.

- Vi har da nærmest heller ikke set Papa her på matriklen siden. Han er ude at køre med sin eventbus. Han elsker det og har glædet sig til endelig at få mere tid til den del, lyder det fra Cathrine, som kan afsløre, at mor Nina efter overtagelsen er blevet ansat hos hende, mens far Henrik er med på vagtplanen, når der er brug for flere hænder. Især i højsæsonen.

Annonce

Mor til to

I december blev Cathrine mor for anden gang. Efter Alma kom lille Karl i december, og han er allerede med mor på arbejde.

- Han ligger og sover ude i krydderirummet i barnevognen, fortæller Cathrine, der selv er opvokset med forældre, der sjældent havde tid til en arbejdsdag i børnehaven eller at sidde på første række ved en skoleforestilling.

- Jeg har haft en fed barndom. Men da Christian og jeg begyndte at snakke børn, sagde jeg, at lige netop den del ville jeg gøre anderledes, når jeg blev mor. Men jeg kan jo se, at nu er jeg blevet lige så bidt af mit arbejde, som mine forældre har været det gennem årene. Det er ikke mig, som tropper op, når der sker noget henne i børnehaven, hvis der er brug for mig her, siger hun og uddyber:

- Jeg plejer at drille Christian med, at han er på deltid - fordi han "kun" arbejder fra 8-16. Han tager en stor del af tjansen med børnene, fordi jeg giver den nådesløst gas her. Det er der nogle, som rynker på næsen over. "Hvorfor fik du børn, hvis du ikke går derhjemme med dem," er holdningen hos især dem der lidt "oldschool" mænd og kvinder. Men det kan jeg godt leve med - jeg gør jo bare, som mænd altid har gjort.

Jeg plejer at drille Christian med, at han er på deltid - fordi han "kun" arbejder fra 8-16. Han tager en stor del af tjansen med børnene, fordi jeg giver den nådesløst gas her.

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv For abonnenter

Design-virksomhed i Kolding med kunder som Eiffeltårnet og Dokk1 har som planlagt stort minus igen: Moderselskab punger ud med 35 mio. kroner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce