Annonce
Varde

Nu er hun selvstændig: Bettina fik ro i hovedet da hun begyndte på yoga

Livet tog en drejning for den dengang fortravlede Bettina Carlsen, da hun begyndte på yoga. Det er 18 år siden. Nu har hun gang i sit eget firma, Yogaspiren ved Ansager.

Ansager: Svaret kommer prompte.

- Det er 18 år siden, at jeg begyndte på yoga, siger Bettina Carlsen, 47 år.

Hun begyndte hos yogalærer Aase Hansen i hjembyen Ansager, og det fik afgørende betydning for Bettina Carlsens liv.

- Jeg fik ro i hovedet, siger Bettina Carlsen om sit møde med yoga.

Hun er mor til tre nu voksne børn, så for 18 år siden var Bettina Carlsen en fortravlet småbørnsmor.

Hun er uddannet pædagog og har i en årrække arbejdet i sit nuværende job som børnehaveklasseleder på Ansager Skole.

Men for lidt over et år siden sprang Bettina Carlsen også ud som selvstændig. Hun har grundlagt firmaet Yogaspiren på gården, der ligger på landet ved Kærbæk lidt uden for Ansager

Annonce

Mere aktivitet

Efter sommerferien kommer der mere aktivitet i form af en zoneterapeut og en massør, som benytter lokalerne.Der er også andre tiltag på vej.

Der er planer om heldagskurser i yoga.

Der er også planer om weekendophold med yoga og primitiv overnatning som for eksempel i telt.

Det er en tidligere staldbygning, som Bettina Calrsen og hendes mand Jørgen Kristensen har omdannet. Foto: Morten Nielsen

Staldbygning omdannet

Konkret har hun og manden Jørgen Kristensen omdannet en tidligere staldbygning på landejendommen til en 200 kvadratmeter stor bygning med blandt andet en rummelig yogasal.

Selv om der er tale om en virksomhed, så ser Bettina Carlsen ikke så forretningsmæssigt på sit virke. I øjeblikket kommer 60 - 70 mennesker og dyrker yoga i Yogaspiren.

- Jeg kalder dem gæster, siger Bettina Carlsen, som synes, at ord som kunder eller klienter ikke klinger helt rigtigt.

Ved siden af yogaspiren arbejder hun på fuld tid i børnehaveklassen i Ansager. Hun er selv et energibundt, hun og manden Jørgen har selv forestået ombygningen af den tidligere staldbygning.

Mere end gymnastik

Der tilbydes tre former for yoga i Yogaspiren. I den klassiske yoga arbejdes der med med styrke og bevægelse, i yin-yoga arbejdes der mere roligt, blandt andet med bindevæv.

Men der er også den restorative yoga, som er så rolig, at den tilbydes til mennesker, som kan være ramt af stress, sukkersyge, fedme og også kemopatienter. Her arbejdes med nervesystemet, som afbalanceres, så ro, balance og harmoni bliver dominerende.

- Når kroppen falder til ro, så begynder organerne at fungere bedre, siger Bettina Carlsen, og det er altså teorien, at restorativ yoga kan have en gavnlig virkning på blandt andre patienter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce