Annonce
KIF Fodbold

Nu er Kolding IF favorit

Wingback Morten Hansen (til højre) har scoret i de første to divisionskampe for Kolding IF i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen
Efter blot to runder i 1. division skal oprykkeren Kolding IF vænne sig til rollen som favorit.

KOLDING: Efter blot to spillerunder i 1. division er verden vendt op og ned for Kolding IF.

Oprykkeren er diverse bookmakeres klare favorit, når der søndag klokken 15 er hjemmekamp mod Roskilde.

Vurderingen skyldes vel primært, at Kolding-cheftræner Anders Jensen tilsyneladende havde noget at have optimismen i, da han inden sæsonstart udtalte til JydskeVestkysten, at han håbede, at Kolding IF kunne etablere sig i den bedste halvdel af næstbedste fodboldrække.

Sejre i de to første kampe bakker op om den udmelding. Kolding vandt premieren mod Hvidovre med 2-1, mens udekampen mod Næstved gav en overraskende sejr på 2-0. Gejsten fra sidste sæson er i den grad intakt inden søndagens kamp på Kolding Stadion.

Annonce

Roskilde skuffede

Roskilde har fået en skuffende sæsonstart med blot et enkelt point i de første to kampe, så midtugens pokalkamp mod Nordfalsters Forenede Boldklubber var en kærkommen lejlighed til at få en succesoplevelse. Roskilde vandt kampen med 7-1 mod holdet fra Lolland-Falster-serien.

I 1. division indledte sjællænderne med et nederlag på 0-3 i Viborg, og hjemmekampen mod oprykkeren fra Skive gav blot et enkelt point. Den kamp endte 1-1. I det 89. minut sørgede Monday Etim med sin udligning for, at søndagen blev blot en lille smule tålelig for Roskilde.

Derfor blev livet som undertippet ikke en permanent tilstand for Kolding IF.

I dag er hjemmeholdet favorit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce