Annonce
Varde

Nu er Mia svend

Mia Beck Kristiansen var egentlig elev i en anden salon i Varde, men da denne lukkede manglede hun et sted at fortsætte sin uddannelse og det blev hos salon Rustic hair and makeup. Privatfoto

Varde: Det er altid en lettelse, når man har bestået sin eksamen. Når man tilmed har bestået sin eksamen med ros, kan man være ekstra stolt, og det er Janni Kjærgård Pedersen, der er indehaver af frisørsalonen i Varde Syd, Rustic hair and makeup. Den 15. april kunne hun nemlig sige tillykke til sin elev Mia Beck Kristiansen.

- Jeg var egentlig begyndt på uddannelsen til sygeplejerske, men sprang fra fordi jeg hellere ville være frisør, fortæller Mia, der er født og opvokset i Oksbøl. I dag bor hun i Esbjerg med kæresten Thomas.

- Frisørfaget er utrolig positivt, fordi man arbejder med glade kunder, og hjælper dem med at blive lækre. Jeg er utrolig glad for, at jeg kan fortsætte hos salon Rustik efter at jeg nu er udlært, for jeg har inden drøm om at få min egen salon, fortæller den glade svend.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce