Annonce
Varde

Nu er over 100 af sæsonarbejderne på pelscenter i Varde testet positive

Minkene pelses i øjeblikket hos Sydvestjysk Pelscenter i Varde, men lige nu kører arbejdet på halv kraft, da 88 udenlandske sæsonarbejdere er i isolation på grund af en positiv corona-test. Nu er der over 100 positive test, ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller daglig leder Tine Nedergaard. Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix
På Sydvestjysk Pelscenter i Varde er der stor frustration. Først 88 smittede, så ny test med kun negative svar, for en time efter i stedet at være over 100 smittede. Processen er ikke i orden, lyder det fra daglig leder på pelscenteret.
Annonce

Corona og mink: Antallet af smittede medarbejdere på Sydvestjysk Pelscenter i Varde er nu over 100, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed, selv om meldingen en time tidligere var en helt anden.

På virksomheden, som har 190 letter og litauere inde som sæsonarbejdere for at pelse mink lige nu, bliver der testet for corona hver fredag, og det var en test fredag i sidste uge, der var tvivl om, så derfor blev alle medarbejdere testet igen mandag. De svar var klar onsdag. Ad to omgange.

Daglig leder på Sydvestjysk Pelscenter, Tine Nedergaard, fik nemlig en mere positiv besked omkring klokken 17 onsdag. Hun forklarer, at hun blev ringet op af en medarbejder hos Styrelsen for Patientsikkerhed, som fortalte, at alle test var negative. Dog også med den melding, at det resultat anså styrelsen ikke for validt, så alle test ville blive sendt over til Seruminstituttet, og de skulle ikke melde noget ud til medarbejderne endnu.

Tine Nedergaard har en lang række medarbejdere isoleret rundt i sommerhuse i Varde Kommune. Det er sæsonarbejderne fra Letland og Litauen, og de afventer svar på deres test, så de kan komme tilbage og arbejde med at pelse mink, som de er i Danmark for.

Annonce

Flere smittede, men hvem?

Men da Tine Nedergaard en time efter fik fat på Styrelsen for Patientsikkerhed igen, fortæller hun, at hun fik besked om, at den tidligere melding var forkert. De negative testresultater skyldtes, at testene ikke var klar. For nu lød meldingen i stedet, at der er over 100 smittede ud af de 190 testede på Sydvestjysk Pelscenter. Men hvor mange over 100, og hvem det konkret drejer sig om, det kunne hun ikke få at vide:

- Det er menneskeskæbner det her. Jeg er så vred, at jeg kan slet ikke være i mig selv - over processen, siger Tine Nedergaard med frustration i stemmen.

For hun kunne onsdag aften kun skrive til medarbejderne rundt i husene, at der er rigtig mange positive test, men medarbejderne kan ikke få mere at vide endnu.

- Nu er der ingen, der tror på noget længere, lyder det fra hende.

Tine Nedergaard var i forvejen tvivlende omkring de 88 positive test, da ingen af de 88 medarbejdere er syge.

De medarbejdere, der er testet positive, skal være isolerede i syv dage, før de kan komme tilbage til arbejdspladsen, så Sydvestjysk Pelscenter arbejder på halv tid i øjeblikket, da cirka halvdelen af sæsonarbejderne ikke kan arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Boligområde i Sønderborg bliver stemplet som hård ghetto

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Annonce