Annonce
Varde

Nu er over 100 af sæsonarbejderne på pelscenter i Varde testet positive

Minkene pelses i øjeblikket hos Sydvestjysk Pelscenter i Varde, men lige nu kører arbejdet på halv kraft, da 88 udenlandske sæsonarbejdere er i isolation på grund af en positiv corona-test. Nu er der over 100 positive test, ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller daglig leder Tine Nedergaard. Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix
På Sydvestjysk Pelscenter i Varde er der stor frustration. Først 88 smittede, så ny test med kun negative svar, for en time efter i stedet at være over 100 smittede. Processen er ikke i orden, lyder det fra daglig leder på pelscenteret.

Corona og mink: Antallet af smittede medarbejdere på Sydvestjysk Pelscenter i Varde er nu over 100, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed, selv om meldingen en time tidligere var en helt anden.

På virksomheden, som har 190 letter og litauere inde som sæsonarbejdere for at pelse mink lige nu, bliver der testet for corona hver fredag, og det var en test fredag i sidste uge, der var tvivl om, så derfor blev alle medarbejdere testet igen mandag. De svar var klar onsdag. Ad to omgange.

Daglig leder på Sydvestjysk Pelscenter, Tine Nedergaard, fik nemlig en mere positiv besked omkring klokken 17 onsdag. Hun forklarer, at hun blev ringet op af en medarbejder hos Styrelsen for Patientsikkerhed, som fortalte, at alle test var negative. Dog også med den melding, at det resultat anså styrelsen ikke for validt, så alle test ville blive sendt over til Seruminstituttet, og de skulle ikke melde noget ud til medarbejderne endnu.

Annonce

Tine Nedergaard har en lang række medarbejdere isoleret rundt i sommerhuse i Varde Kommune. Det er sæsonarbejderne fra Letland og Litauen, og de afventer svar på deres test, så de kan komme tilbage og arbejde med at pelse mink, som de er i Danmark for.

Flere smittede, men hvem?

Men da Tine Nedergaard en time efter fik fat på Styrelsen for Patientsikkerhed igen, fortæller hun, at hun fik besked om, at den tidligere melding var forkert. De negative testresultater skyldtes, at testene ikke var klar. For nu lød meldingen i stedet, at der er over 100 smittede ud af de 190 testede på Sydvestjysk Pelscenter. Men hvor mange over 100, og hvem det konkret drejer sig om, det kunne hun ikke få at vide:

- Det er menneskeskæbner det her. Jeg er så vred, at jeg kan slet ikke være i mig selv - over processen, siger Tine Nedergaard med frustration i stemmen.

For hun kunne onsdag aften kun skrive til medarbejderne rundt i husene, at der er rigtig mange positive test, men medarbejderne kan ikke få mere at vide endnu.

- Nu er der ingen, der tror på noget længere, lyder det fra hende.

Tine Nedergaard var i forvejen tvivlende omkring de 88 positive test, da ingen af de 88 medarbejdere er syge.

De medarbejdere, der er testet positive, skal være isolerede i syv dage, før de kan komme tilbage til arbejdspladsen, så Sydvestjysk Pelscenter arbejder på halv tid i øjeblikket, da cirka halvdelen af sæsonarbejderne ikke kan arbejde.

Annonce
Varde For abonnenter

To bloddonorer på fire ben: Vidste du, at menneskets bedste ven redder hundeliv?

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

Rodebutikken EfB fik en tiltrængt succesoplevelse: Odense Atletikstadion blev til Winfield Road

Haderslev For abonnenter

Bombetrusler: Der blev også skrevet en trussel mod Cliff Richard-koncerten på Gram Slot

Esbjerg

Nettet koger: Se hvad 30 rasende og fortvivlede fans mener om EfB-balladen

Erhverv For abonnenter

Ford-forhandler med utraditionelt jobopslag: Ikke nemt at skaffe en mekaniker

Kolding

Ombejlede Asgreen blev hyldet efter succes-sæson: - Man skal huske at være god til at sige nej nogle gange

Sydjylland For abonnenter

Lærere holder mund, når elever slår dem: - Det er voldsomt tabubelagt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Varde

Bomberydder tilkaldt efter fund af granatlignende genstand

Sønderborg

Lokalt ejendomsselskab har købt sydalsisk kro: Planer om at bygge om

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Sønderjylland For abonnenter

Musikeren Kasper Buch blev ramt af angst, men det forhindrer ham ikke i at gå på scenen: - Det handler om at blive ven med sin angst

Esbjerg For abonnenter

Tidligere kendt advokat skyder penge i lokal iværksætters lejeeventyr

Nordtyskland

Viruseksplosion: Pludselig er Flensborg blandt de mest smitteplagede byer i Tyskland

Annonce