Annonce
Trekantområdet

Nu er Smidstrup-Skærup også ramt: Spredt corona på seks Vejle-skoler gør det svært at indkapsle smitten

Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for Uddannelse & Læring, bliver løbende informeret om corona-situationen på kommunens skoler. Foto: Mette Mørk
I alt seks Vejle-skoler har nu sendt klasser og personale hjem, fordi en elev eller lærer er smittet med covid-19. Kommunens uddannelseschef er klar til stramninger, hvis smitteniveauet eskalerer.
Annonce

Opdateret tirsdag middag med navnet på den sjette skole, der er ramt.

Vejle: Både Søndermarksskolen, Hældagerskolen, Vinding Skole, 10. klasse-skolen og Novaskolen måtte mandag sende klasser hjem, fordi en elev eller lærer på skolen var blevet konstateret smittet med corona.

Dermed var mandag første dag, hvor mere end én eller to af Vejle Kommunes uddannelsesinstitutioner var berørt af coronaen på samme tid.

Tirsdag blev der desuden konstateret smitte på Smidstrup-Skærup Skole.

Her er to klasser på 3. årgang og personale på skolen og børn fra SFO'en sendt hjem for at blive testet, efter at en ansat har fået konstateret covid-19.


Man kan sige, at vi lige nu oplever, at smitten optræder meget spredt og i meget små antal. Derfor giver det ikke mening, at vi tilkalder regionens testbiler.

Ulla Riisbjerg Thomsen


Det første, skolelederne på alle de berørte skoler gør, når de får at vide, at en elev eller lærer på deres skole har corona, er at orientere kommunens øverste embedsmand på området, chefen for Uddannelse & Læring, Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce

Kommunen kan stramme op

Derefter følger skolelederne de øvrige skridt i en særlig drejebog, der blandt andet skal sikre, at forældrene orienteres, og at skolen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at komme smitteudbruddet til livs så hurtigt som muligt.

- Det er vigtigt, at vi er med helt fra starten, så vi hele tiden har et overblik over situationen på skolerne og kan koordinere indsatsen, forklarer Ulla Riisbjerg Thomsen.

- Da Vejle Kommune i september eksempelvis nåede over bekymringsgrænsen på 20 nye smittede pr. 100.000 indbyggere på en uge, besluttede vi, at alle kommunens skoler skulle aflyse eller udsætte forældremøder og andre arrangementer.

- Den stramning var gældende fra 10. september og 14 dage frem, tilføjer uddannelseschefen.

- Vi kan også bede om at få regionens testbiler til at komme.

Annonce

Testbiler giver ingen mening

- Man kan sige, at vi lige nu oplever, at smitten optræder meget spredt og i meget små antal. Derfor giver det ikke mening, at vi tilkalder regionens testbiler, som vi gjorde, der blev konstateret et smitteudbrud i Jelling. I stedet beder vi nu alle berørte skoler om at skærpe opmærksomheden på de forholdsregler, der allerede gælder. Det vil sige, at vi beder dem have ekstra fokus på hygiejne, afstand og rengøring, forklarer Ulla Riisbjerg Thomsen.

- Jeres drejebog indebærer, at alle omkring en smittet skal testes, før de må vende tilbage til skolen. Er det realistisk at blive ved med at sende så mange børn og lærere til corona-test? Skolerne bliver jo belastet af, de skal tilbyde fjernundervisning for alle de hjemsendte elever, samtidig med at de også skal undvære de hjemviste lærere, som nogle gange må vente i dagevis på testsvar ?

- Vi holder fast i vores retningslinjer, som nøjagtig følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Vi laver ikke vores egne regler på det her område. Det er rigtigt, at det er meget forskelligt, både hvor hurtigt man kan få taget en test, og hvor hurtigt man kan få svar. Det er også sådan, at man faktisk først kan blive testet fire dage efter, at man potentielt har været udsat for smitte, så det kan være med til at forlænge ventetiden. Men vi følger situationen, og vi er hele tiden i dialog med skolerne, så vi kan hjælpe, hvis de har behov for det, svarer Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce