Annonce
Kolding

Nu er storkerede klar: Eltang venter på storken

Torsdag blev den store storkerede, som 6. klasse på Eltang Skole har lavet, hejst på plads ved Birkemose Golfklub. Foto: Eltang Skole

Birkemose Golfklub og elever på Eltang Skole har samarbejdet om at få sat en storkerede op og venter nu på storken.

Kolding: Elever og ansatte på Eltang Skole og ansatte og brugere i Birkemose Golfklub kommer i den næste tid til at kigge ekstra efter storke i området. Skolen og golfklubben har nemlig i samarbejde sat en storkerede op ved golfbanen.

Samarbejdet kom praktisk talt i stand efter en aprilsnar. Sidste år satte golfklubben 150 stærekasser op for at undgå angreb af gåsebillelarver på golfbanen, og for at drive lidt gæk med golfklubbens medlemmer den 1. april fortalte klubbens manager Claus Valter, at de var nødt til at bore hullerne lidt større, fordi der var set storke i Birkemosen.

Senere viste det sig, at der faktisk var observeret storke i området nær golfbanen. Claus Valter henvendte sig derfor til skolen for at høre, om nogle elever ville være med til at lave en storkerede.

6. klasse og deres lærer Peter Blirup var med på idéen, og i klassens natur- og teknologitimer kom undervisningen til at handle om storke. Klassen har før arbejdet med Birkemosen og ved, at det er et godt område for en stork at leve i. De fik en rede af jern leveret af golfklubben og gik i gang med at lave bund af ståltråd og flette reden af pil, bøg og tjørn, og siden forede de reden med halm og hestemøg.

Torsdag blev reden hejst på plads nær det 12. hul på golfbanen under overværelse af klassen og de ældste børn fra børnehaven. Den kan ses fra et kommende nyt udflugtsmål med borde og bænke ved Birkemosevej, og så er der kun at vente på at en rødbenet stork vil slå sig ned i området.

Annonce
Eleverne i 6. klasse på Eltang Skole har selv lavet storkereden, som de forede med halm og hestemøg. Foto: Eltang Skole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce