x
Annonce
Trekantområdet

Nu er togbranden fuldt opklaret: De fire unge har erkendt bål på sæderne

De fire lokale unge, der over for politiet har erkendt den påsatte brand i seks togvogne i Fredericia mandag, er for de tres vedkommende sigtet i sagen. Den fjerde er en mindreårig dreng på 13. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Branden i de seks togvogne i Fredericia mandag eftermiddag anser politiet nu for fuldt opklaret.

- Vi har fået de unges erkendelse af, at de både var på stedet, og at de tændte bålet. Vi mangler stadig nogle tekniske undersøgelser, men sagen er opklaret, og det er vi glade for af hensyn til trygheden hos befolkningen, siger vicepolitiinspektør Frede Nissen, leder af efterforskningen i patruljecenter Syd, til Fredericia Dagblad.

De fire unge, som over for politiet har erkendt at have været inde i de gamle udtjente MR-togsæt på rangerarealet ved Norgesgade og Holstensvej, er en dreng på 16 år, to piger på 15 og en dreng på 13.

De tre ældste er nu sigtet for forsætlig ildspåsættelse, mens den 13-årige ikke kan sigtes på grund af sin alder.

- Hvad sker der nu?

- Der vil være både et strafferetsligt efterspil og et økonomisk. Hvordan det kommer til at se ud, kan jeg ikke udtale mig om endnu, siger Frede Nissen.

De sociale myndigheder er desuden inde over, som det altid sker, når unge under 18 er i politiets søgelys.

Annonce

Er her fra området

Frede Nissen kan fortælle, at alle fire er "fra området", samt at de har været tilbageholdt af politiet mandag aften efter branden, som det tog 40 brandfolk ni timer at bekæmpe. Også den 13-årige.

Tilbageholdt er i den forbindelse ikke det samme som anholdt.

De fire blev afhørt, da de var på Kolding Sygehus til observation for lettere røgforgiftning. Efter afhøringerne blev drengene og pigerne overgivet til deres forældre.

Motiv ukendt

- Da vi ankom til stedet, traf vi én af dem inde i toget, og udenfor var der både vidner og andre til stede, fortæller Frede Nissen.

Han oplyser, at efterforskningen nu fortsætter.

- Har de unge sagt noget om, hvorfor de gjorde det?

- Det kan jeg ikke udtale mig om, siger Frede Nissen, men han glæder sig over den hurtige opklaring.

- Og man må sige, at de unge selv har ansvaret for det, siger Frede Nissen med henvisning til den video, som de unge lagde op på de sociale medier af branden.

Fredericia Dagblad har kontaktet en forælder til en af de unge, der har forbindelse til den omtalte video. Moderen oplyser, at hun ikke har lyst til at udtale sig om sagen og konsekvenserne af den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce