Annonce
Vejen

Nu får alle morgenkaffe på sengen

Bank, bank, bank. Så' der morgenkaffe. Receptionschef Dorthe Jørgensen begynder serveringen ved seks-tiden hver morgen på Hovborg Kro. Foto: Steen Rasmussen
Hovborg Kro har hver dag en snes gæster, og de får både morgen og aften maden leveret til værelserne.
Annonce

HOVBORG: - Morn, så er der morgenkaffe!

Receptionschef - med meget mere lige nu - Dorthe Jørgensen er under regeringens corona-nedlukning leveringsdygtig i både vækning og en bakke med kaffe, mælk, rundstykker, cornflakes, yogurt, pålæg, syltetøj, en bette skarp og hvad den enkelte gæst på Hovborg Kro ellers har bestilt aftenen før.

Hun møder ind ved fem-tiden for at gøre klar til den individuelle morgenbuffet anrettet på bakker, og ved seks-tiden er hun så klar til at levere. Tre blide bank på døren efterfulgt af den lille besked om, at nu er der serveret. Det er en selvhenter. Gæsterne må ud af fjerene for at hente bakken ind på værelserne.

Det hele handler om at undgå smittespredning og om at leve op til regeringens påbud. Restaurationen er beordret lukket, så der kan gæsterne ikke møde op til morgenkaffen. De må leve med at få den leveret "hjem".

- Og det gør de selvfølgelig gerne. De er så søde, at de selv rydder op efter sig og stiller bakken med det brugte service up på vognen. De ved jo alt om, at vi står i en helt ekstraordinær situation, fortæller Dorthe Jørgensen.

- Og det gør de jo også selv på mange måder. Vi har f.eks. håndværkere, som maler striber på vejene, og de har lige pludselig ekstra travlt, fordi der nu er meget få biler ude at køre og det derfor er meget lettere at male striber lige nu. Alt er vendt på hovedet.

- Bare det snart holder op.

Dorthe Jørgensen fortæller, at noget af det værste ved hele den katastrofale situation var at sende alle ansatte hjem, men der var ingen vej udenom. Kroen kan ikke bruge regeringens løntilskud, fordi der ved siden af selve lønnen er en række udgifter forbundet med at have ansatte, som betyder, at en arbejdsgiver står med en stor udgift uden nogen som helst indtægt.

Bare det snart holder op.

Dorthe Jørgensen

Annonce

Sommerfest

Heller ikke om aftenen er restauranten åben, men de mange håndværkere, som overnatter, skal ikke gå sultne i seng. Igen får de maden leveret - takeaway - til døren.

Kromand Jørgen Jørgensen fortæller, at takeaway er meget blevet populær, og det er han glad for. Det holder bl.a. kroens lærlinge i gang. Gæsterne skal selv hente maden ved døren. De får et bestemt tidspunkt, så der ikke opstå en lang kø på gårdspladsen, hvor der kunne være fare for smittespredning.

Og så er det i øvrigt ikke nedlukning alt sammen. Det er nu lykkedes Jørgen Jørgensen at finde en dato i kalenderen, hvor den udsatte koncert med Tørfisk kan afvikles. Det bliver onsdag den 30. september. På nær en enkelt har ingen af tilhørerne bedt om at få reserveret deres billetter. Alle er eller bliver direkte orienteret om dato-ændringen.

Det bliver i øvrigt nogle travle dage. To dage senere giver Ann-Mette Elten koncert på kroen, og om lørdagen gennemføres den udskudte amarone-aften.

Som noget helt nyt er der en lang række konfirmationer på kalenderen i august. Desværre har det ikke været muligt at ombooke alle forårskonfirmationerne, da ordrebogen hen over sommeren allerede er tætpakket på visse dage.

Gæsterne på Hovborg Kro giver selv en hånd med, når der skal ryddes op efter morgenmaden. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce