Annonce
Nordtyskland

Nu får danskere saftige bøder for kørsel om natten på motorvej syd for grænsen

Ved Pinneberg stopper turen brat for bilister, der er undervejs mellem klokken 22 om aftenen og klokken fem den efterfølgende morgen.
Høje smittetal i det sydlige Slesvig-Holsten udløser natligt kørselsforbud på motorvej A7, der forbinder Danmark med Hamborg. Biler med fremmede nummerplader som danske må forvente kontrol.

PINNEBERG: Mens den tredje smittebølge er i fuld gang i Tyskland, har næppe mange danskere mod på en bilferie syd for grænsen. Alligevel kan der være gode familiære eller forretningsmæssige grunde til, at turen er nødvendig. Men er man undervejs om aftenen eller natten, stopper turen brat lige syd for Rendsburg. Her er der nemlig udgangsforbud i Pinneberg Amt på grund af høje, lokale smittetal under coronaepidemien. Det forbud omfatter også motorvej A7, der forbinder Danmark med Hamborg.


Det er ikke sådan at alle biler med fremmede nummerplader bliver tjekket. Men er der begrundet mistanke, bliver der kontrolleret.

Sönke Petersen, politiet i Neumünster.


Annonce

Derfor er også al trafik på motorvejen forbudt mellem klokken 22 og klokken fem den efterfølgende morgen. Forbuddet omfatter også alle bilister i transit. Kun transport til og fra arbejde samt nødvendige ture i forbindelse med sygdom er tilladt. Politiet håndhæver bestemmelsen og holder øje med biler, hvis nummerplader giver anledning til mistanke.

- Det er ikke sådan at alle biler med fremmede nummerplader bliver tjekket. Men er der begrundet mistanke, bliver der kontrolleret. Overtrædelser af udgangsforbuddet bliver også straffet, forklarer Sönke Petersen, der er talsmand for politiet i Neumünster til den lokale avis, Pinneberger Tageblatt.

Så danske coronasyndere bliver ikke kun sendt retur mod nord. De må også regne med bøder på 100 til 150 euro. I gentagelsestilfælde eller ved akut fare for smitte kan bøderne dog nå helt op på 25.0000 euro eller omregnet cirka 190.000 kroner.

Annonce
Nordtyskland For abonnenter

Lallende amatører: Vaccinationsteam mødte op en halv time for sent og havde ikke de lovede midler med

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Nordtyskland

Regeringschef garanterer: Trods stigende smitte kommer der ikke nye nedlukninger

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

Annonce