Annonce
Kolding

Nu får Kolding et kraftcenter for bæredygtighed

Programleder Stella Steen Jensen hører meget gerne fra borgere, der har en god bæredygtig idé. Foto: Casper Vagner Christensen
Så er Kolding Kommune klar til at sende sin strategi for bæredygtighed ud i offentlig høring. Strategien skal blive til virkelighed i tæt samarbejde med borgere, virksomheder, uddannelser og kommunens programgruppe med base i et helt nyt center for bæredygtighed.
Annonce

Kolding: I løbet af efteråret opretter Kolding Kommune et kraftcenter for bæredygtighed, som skal være knudepunktet for en ambitiøs indsats, der frem mod 2030 skal løfte niveauet af livskvalitet og bæredygtig vækst til helt nye højder for borgere, virksomheder, institutioner og foreninger overalt i kommunen.

Centret slår dørene op i forbindelse med, at Koldings politikere kort efter sommerferien vedtager en bæredygtighedsstrategi, der skitserer Kolding Kommunes bidrag til en bæredygtig udvikling frem mod 2030.

"2030 er sat som deadline, da mange studier peger på, at menneskeheden har frem til 2030 til radikalt at sætte en ny retning, der minimerer de negative effekter af de skader, vi har gjort på økosystemet, og genskabe mulighederne for fremtidige generationer. Hvad vi gør de næste 10 år, kommer til at have store konsekvenser for vores fremtid", hedder det i by- og udviklingsforvaltningens sagsfremstilling til Koldings politikere, som netop har sendt strategien ud i offentlig høring i syv uger, inden den skal vedtages endeligt.

Annonce

Seks områder

Koldings strategi er baseret på blandt andet FN's 17 verdensmål og Parisaftalen om global CO2-reduktion, og den opererer med seks indsatsområder, som er: Sundhed og trivsel for alle, klima i balance, mangfoldig natur, vand som ressource, ressourcer i kredsløb og bæredygtige fællesskaber.


Vi skal have alle med ombord i den omstilling, der skal ske.

Stella Steen Jensen, programleder, Kolding Kommune


Næste skridt bliver at formulere nogle helt konkrete handlingsplaner for at nå målene på hvert af de seks områder - og her kommer det nye kraftcenter til at spille en hovedrolle.

Programleder for Klima og Bæredygtighed i Kolding Kommune, Stella Steen Jensen, forklarer, at kommunens tovholdere for hvert af indsatsområderne skal sidde i centret.

- Men vi skal have alle med ombord i den omstilling, der skal ske, så der bliver også plads til andre, som brænder for at gøre en forskel i forhold til den bæredygtige dagsorden. Det kan være  studerende, iværksættere, ildsjæle, repræsentanter for lokale virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner. Tanken er også, at borgerne skal kunne gå direkte ind fra gaden og få råd om, hvad de selv kan gøre for at bidrage til bæredygtig udvikling,  siger Stella Steen Jensen.

Hun understreger, at alle også er mere end velkomne til allerede nu at kontakte Kolding Kommune på kolding2030@kolding.dk, hvis de har en god bæredygtig idé eller tanke.

Det ligger endnu ikke fast, hvor det nye center får adresse, men teaterbygningen i Fredericiagade, biblioteket og by-og udviklingsforvaltningens lokaler i Jernbanegade 33 er muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Annonce