Annonce
Tarm

Nu får Skjern-Tarm snart en fælles byplan: Arbejdet forventes at begynde til næste forår

Skjern-Tarm skal nu have en fælles helhedsplan. Der forlyder dog ikke noget om, hvorvidt navnet "Skjarm" skal genoplives... Foto Jørgen Kirk.
Længe har der været et ønske fra nabobyerne om at få en fælles helhedsplan; og nu får de det. I løbet af første halvdel af 2020 ventes arbejdet at gå i gang.
Annonce

SKJERN-TARM: Vorgod-Barde fik én i 2008. Ølstrup fik én i 2013. I 2017 var det Ringkøbings tur. Lige nu får Videbæk og Stadil Vedersø én. Og i foråret 2021 ser det endelig ud til, at Skjern-Tarm får én...

Det er selvfølgelig en helhedsplan, det handler om. En byplan, der kan sætte søgelys på Skjern-Tarms styrkesider og afstikke nogle retningslinjer for den fremtidige udvikling.

Teknik- og miljøudvalget har netop kigget på rangfølgen blandt kommende helhedsplaner, og formand John G. Christensen (S) fastslår, at efter Stadil-Vedersø kommer Velling, der har stået på prioriteringsliste i flere år - og så kommer Skjern-Tarm.

- Vi har modtaget stærke ønsker fra Skjern og Tarm om en helhedsplan for de to byer, siger John G. Christensen.

I de to byer ønsker man, at der ligger en plan klar, inden Nationalpark Skjern Å eventuelt realiseres. Byerne ser en tredeling med fokus på hver af byerne men også det fælles visionære som ønskeligt - især samarbejde om åen og nationalparken.


Vi regner med, at processen for Skjern-Tarm kan sættes i gang næste år.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


- Vi regner med, at processen for Skjern-Tarm kan sættes i gang næste år, siger John G. Christensen.

Annonce

Flere planer på vej

I Videbæk er helhedsplanen i sin afsluttende fase. Planen blev godkendt på byrådsmødet den 15. september i år, og den 29. september var der egentlig planlagt et parat-til-start-møde i Videbæk med efterfølgende udstilling i byen. Mødet blev dog udskudt på grund af corona-epidemien.

I Stadil-Vedersø er hele forløbet sat politisk i gang og under udarbejdelse. Helhedsplanen forventes godkendt af byrådet i januar 2021.

Helhedsplan-forløbet for Velling forventes sat i gang i efteråret 2020; planen er blevet nedprioriteret i forhold til udarbejdelse af helhedsplaner for Ølstrup, Ringkøbing og Videbæk, men nu skal det altså være.

Endelig står Kloster også på ønskelisten. Kommunen mener, at Kloster har et "uforløst udviklingspotentiale" i kraft af placeringen mellem Naturkraft samt nærheden til fjordene og Ringkøbing, og det potentiale vil en helhedsplan kunne være med til at realisere.

- Vi er desuden opmærksomme på, at også i Spjald er der ønsker om en helhedsplan, siger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce