x
Annonce
Varde

Nu føler Niels sig lidt kongelig

Et tilfældigt besøg i Kunsthal vARTe udviklede sig for Niels Gravesen. Han blev portrætteret af den ene af månedens kunstnere.

Varde: - Jeg føler mig lidt kongelig, nu hvor jeg er blevet portrætteret, siger Niels Gravesen.

I Varde er han kendt som manden med kameraet, men selvom han aldrig går ud ad døren uden kamera, har han næsten ingen billeder af sig selv. Nu har han et portræt malet i akvarel, som skal hænge i stuen.

- Jeg tager billeder af alt muligt andet. Jeg tog nogle billeder af mig selv for ti år siden, men det var, fordi jeg havde fået den store hjerteoperation og havde fået skåret brystkassen op og syet sammen med ståltråd. Det ville jeg forevige, siger han.

Annonce

Kunsthal vARTe i juli

Åbent onsdag til fredag fra klokken 13 til 17, lørdag og søndag fra 10 til 15, og i øvrigt når kunstnerne er der, eller efter aftale.Julis udstilling er med Kirsten Skov Bjerre og Rune Rotevatn.

Parret bor i dag i Højer. Hun arbejder især i installationer og video, men også i billedkunst.

Han arbejder i akvareller, blæktegninger og kaligrafi.

Begge optræder også, og han synger og fremfører digte af sin svenske mormor, Anna Lisa Jørstad, blandt andre.

Hvis gæsterne ønsker det, synger han gerne svenske viser, mens der er galleribesøg.

Kunsthal vARTe ejes og drives af Poul Erik Bech.

Niels Gravesens billeder kan ses på hans hjemmeside: http://www.freewebsite-service.com/ngvhjemmeside/forside.php

Kirsten Skov Bjerre med en installation i papir. Foto: Yvonn Tittel

Kunstnerliv

Niels Gravesen er 85 år. Samme alder som Rune Rotevatns far ville have haft, hvis han fortsat levede. Det gør ingen af kunstnerens forældre, som begge var anerkendte kunstnere i Norge. Siv Jørstad og Inge Rotevatn.

- Men jeg er så glad for, at jeg har mødt Kirsten, og at jeg selv er debuteret som kunstner, for nu lever vi et kunstnerliv, lige som mine forældre gjorde, siger han.

Rune Rotevatn har lavet alverden i sit liv. Nu laver han kunst og er kirkesanger i Højer, hvor parret har slået sig ned, og i Magleby ved Korsør, fordi han ikke kan slippe jobbet.

- Så jeg kører 240 kilometer hver vej, for at synge i kirken søndag klokken 09, siger han og griner.

Kirsten Skov Bjerre er akademiuddannet kunstner. Hun er 29 år, og dermed 20 år yngre end sin kæreste. De mødtes, da hun tog sin master i fine arts i Trondheim, og han var inviteret med til et arrangement.

- Det var meget tilfældigt, siger hun.

Signe Hviid venter spændt på sin kaligrafi. Foto: Yvonn Tittel

Naturen med børneøjne

Kirsten Skov Bjerre arbejder med video og installationer, hun tegner og maler, begge optræder, og han synger.

- Den video, jeg har med her, er naturoptagelser meget tæt på. Fisk, papegøjer og planter. Når filmen bliver vist i stort format, er det ligesom at se det hele i et barns perspektiv, siger hun.

Meget apropos. For denne dag vrimler Kunsthal vARTe med børn. Det er årets sommerskole i billedkunst, som er forbi. Ni piger og en enkelt dreng i alderen otte til 12 år er på besøg sammen med deres lærer, Per Ottesen.

- Der er ikke andet at lave, og det er sjovt at lave kunst, siger Signe Hviid på 10 år.

Bertil Palmelund Gunnersen på otte er den enlige dreng i klassen. Lige det med at være eneste dreng, synes han ikke er sjovt. Men han elsker at tegne.

Bertil Palmelund Gunnersen tænker over, hvad kunstneren skal skrive for ham i flot skrift. Foto: Yvonn Tittel

Niels sletter igen

Niels Gravesen er også en slags kunstner. Ikke sådan at han maler og tegner. Men han tager en million billeder med sit fotografiapparat, og så udvikler han særlige evighedsure og også en slags evighedskalender.

Gemmer du alle dine billeder?

- Nej, jeg har måske 400-500 på min hjemmeside. Resten sletter jeg igen. Det er nok mest det at tage billederne, der interesserer mig, siger han.

Cecilia Rasmussen har fået skrevet: "jeg elsker jer af hele mit hjerte". Det skal forældrene have. Foto: Yvonn Tittel
Kirsten har lavet ophængssystem med klemmer. Foto: Yvonn Tittel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce