Annonce
Vejen

Nu forsøger kommunen sig igen med seks jobopslag på udfordret område: - Vi regner ikke nødvendigvis med at få besat dem alle

Lissi Astrup Hansen er dagplejer i Andst, og nu har Vejen Kommune netop slået seks jobopslag op til lignende stillinger. Det er i Andst, Brørup, Føvling, Læborg og Vejen by, at man mangler. Foto: Jacob Schultz.
Nu er jagten igen blevet sat ind på at få rekrutteret flere dagplejere til Vejen Kommune. I alt er seks stillingsopslag blevet slået op, og leder af Dagplejen, Maiken Kroge Rosenberg, er fortrøstningsfuld.

Dagplejere: "Storken kommer oftere til Vejen Kommune… derfor har vi brug for flere dagplejere."

Sådan skriver Vejen Kommune i seks stillingsopslag, der retter sig mod byerne Andst, Brørup, Føvling, Læborg og Vejen by.

Det seneste lille års tid har kommunen haft udfordringer med at rekruttere dagplejere, men det har ikke afholdt Dagplejen i Vejen Kommune fra at fortsætte med at forsøge at tiltrække nye til faget.

Annonce

- Vi slår stillingerne op, fordi vi tror på, at det er muligt at få rekrutteret dygtige og kompetente dagplejere til kommunen. Kort sagt er jobopslagene et udtryk for, at flere forældre i de områder ønsker en dagplejeplads til deres børn. Og det ønske vil vi selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at opfylde, siger Maiken Kroge Rosenberg, der er leder af Dagplejen i Vejen Kommune.

I sommers blev flere lignende stillinger som dagplejer slået op, og her oplyser Maiken Kroge Rosenberg, at et par af dem blev besat.

Succeskriteriet er da heller ikke nødvendigvis at få besat samtlige stillinger denne gang.

- Vi regner ikke nødvendigvis med at få besat dem alle, men vi er ret fortrøstningsfulde, fordi vi oplever, at situationen rykker sig lidt hele tiden. Vi ved allerede nu, at vi har kandidater til flere af stillingerne, så vi går positivt ind i det, siger hun.

Et fag under pres

Gennem de seneste måneder har JydskeVestkysten beskrevet, hvordan flere frustrerede borgere har været nødt til at køre et stykke vej for at få deres børn passet i en dagpleje.

Og helt generelt så er det et fag, der har det svært i øjeblikket, fortæller Maiken Kroge Rosenberg.

Vi regner ikke nødvendigvis med at få besat alt, men vi er ret fortrøstningsfulde, fordi vi oplever, at situationen rykker sig lidt hele tiden. Vi ved allerede nu, at vi har kandidater til flere af stillingerne, så vi går positivt ind i det.

Maiken Kroge Rosenberg

- Også på nationalt plan er det et fag, som er lidt under pres. Både fordi der er så mange andre jobmuligheder i dag, men blandt andet også fordi det er et job, der har en lang arbejdsuge.

Lederen af Dagplejen i Vejen Kommune understreger dog samtidig, at der også er mange glæder ved jobbet som dagplejer.

- Det, vi hører fra dagplejerne, er, at de synes, at jobbet er virkelig berigende. De har tid til at være sammen med børnene, fordybe sig i dagen og opdage livet i børnehøjde. Samtidig er der ingen transporttid til arbejdet, og de har også mulighed for at være hjemmme, når deres egne børn kommer hjem fra skole. Så de har en anden ro i deres arbejdsliv, fortæller hun.

Jobopslagene blev indrykket den 6. januar og har ansøgningsfrist den 19. og 20. januar.

Annonce
Vejen For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Vejen

Dyrene kommer snart tilbage: Vejen Anlægs Venner er nu en realitet

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce