Annonce
Kolding

Nu går vaccinationen af Koldings ældre hjemmeboende i gang: Tirsdag åbnes der for de første tider

Plejecenteret Bertram Knudsens Have var et af de to første plejecentre i Kolding, hvor beboerne blev vaccineret mod corona. Det skete den 29. december. Siden da er der blevet vaccineret på i alt fem plejecentre, og de resterende følger i denne uge. I denne uge åbner man også for booking af tider til vaccinationer af de svageste ældre hjemmeboende, der modtager praktisk og personlig hjemmehjælp. Foto: Ludvig Dittmann
Efter at vaccinationen af beboere og medarbejdere på Koldings plejehjem har været i gang i noget tid og gøres helt færdig i denne uge, går vaccinationen af de svageste ældre hjemmeboende nu også i gang.
Annonce

Kolding: Nu er der kun meget kort tid til, at de svageste hjemmehjælpsmodtagere i Kolding får tilbud om at blive vaccineret mod covid-19.

Efter at man mellem jul og nytår begyndte vaccinationen af beboerne på kommunens plejecentre, er turen nu kommet til de svageste ældre hjemmeboende. Ifølge oplysninger fra Region Syddanmark til Kolding Kommune bliver der allerede tirsdag i denne uge forventeligt åbnet for de allerførste vaccinationstider til denne gruppe af borgere. Det oplyser senior- og sundhedsdirektør i Kolding Kommune, Annette Lund.

Hun fortæller, at det typisk vil være de ældre, der modtager både praktisk og personlig hjemmehjælp, der kommer til at stå i første række til at blive vaccineret som de næste.

I de seneste dage har de ansatte i ældreplejen derfor haft travlt med at lave lister over, hvem der er i denne målgruppe, ligesom man taler med de ældre om tilbuddet om vaccination og samtidig skal finde ud af, hvem af de ældre der har brug for at hjælp til at transportere sig hen til vaccinationsstedet.

Annonce

Flere end 1100 er snart vaccineret

Den 29. december gik vaccinationen af beboerne på Koldings plejehjem i gang. Mandag var man færdig med at vaccinere på fem af plejehjemmene, og i de næste dage følger resten af plejehjemmene samt center for midlertidigt ophold, Vesterløkke, og døgnrehabiliteringen. På lørdag er man nået gennem alle centrene.

På dette tidspunkt vil lidt over 530 plejehjemsbeboere plus et endnu ukendt antal beboere på Vesterløkke og døgnrehabiliteringen være blevet vaccineret, oplyser Annette Lund.

Også mange ansatte på plejehjemmene bliver vaccineret i øjeblikket.

På nuværende tidspunkt er 352 ansatte på de fem plejecentre blevet vaccineret, og yderligere godt 225 medarbejdere forventes at modtage et stik frem til lørdag, sådan at i alt cirka 580 ansatte til den tid har fået corona-vaccinen.

Annette Lund forklarer, at de medarbejdere på plejecentrene, som indtil nu er blevet vaccineret, er dem, som har været på vagt på vaccinationsdagene. Der er knap 1000 ansatte på plejehjemmene i alt, og de resterende vil få tilbud om vaccine senere hen.

Mandag aften oplyste Region Syddanmark, at man forventer at være færdig med vaccinationerne på samtlige plejecentre i regionen allerede fredag.

Vaccinationer

  • Indtil nu er beboere og medarbejdere på følgende fem plejecentre i Kolding blevet coronavaccineret: Bertram Knudsens Have, Kirsebærhaven, Olivenhaven, Dreyershus og Elim.
  • Resten af plejecentrene samt Vesterløkke (center for midlertidigt ophold) og døgnrehabiliteringen følger i de kommende dage, så alle vaccinationer på plejehjemmene er færdige på lørdag.
  • En del af frontpersonalet på plejehjemmene bliver også vaccineret i denne omgang. Det gælder i Kolding for lidt mere end halvdelen af medarbejderne på plejecentrene.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce