Annonce
Haderslev

Nu gøres Haderslevs superliga-stadion færdigt

Stadion skal efter planen være endelig færdig i slutningen af 2019. Il.: Haderslev Kommune

I slutningen af maj går arbejdet på Sydbank Park i gang. For 18,7 millioner kroner kan stadion gøres færdigt. Kommunen stiller med en garanti på 10,3 millioner kroner.

HADERSLEV: I slutningen af maj går håndværkerne i gang i gang, og dermed påbegyndes arbejdet med at gøre fodboldstadion, Sydbank Park, færdigt. Et arbejde til 18,7 millioner kroner.

Dermed bliver stadion gjort endeligt færdigt, fortæller borgmester H.P. Geil (V).

Kommunen er gået ind i projektet med en underskudsgaranti på 10,3 millioner kroner, som HFK Tribune Aps betaler. Den kommunale regning lyder på 8,4 millioner.

Annonce

Risikoen, for at garantien udløses, er ikke ret stor, og vi sparer 10 millioner kroner på vores anlægsbudget.

H.P. Geil (V)

Bedre pblikumsforhold

Projektet betyder, at alle tilskuerpladser i fremtiden vil være overdækket. Det bliver det lokale firma Cawo, der kommer til at stå for projektet, og når håndværkerne er færdige, er der 5000 overdækkede ståpladser og 5100 overdækkede siddepladser.

Østtribunen forlænges med 625 siddepladser, og Fuglsang loungen udvides med godt 110 pladser. Endelig forbedres ståpladserne på nord- og sydtribunen med betonunderlag.

Konstruktionerne på den nordlige tribune udføres, så der - hvis mulighederne senere viser sig - kan udvides med for eksempel et sportel eller en lounge.

Udvidelsesmuligheder

I en pressemeddelelse glæder direktør for SønderjyskE, Klaus B. Rasmussen, sig over, at arbejdet går i gang og oplyser, at det fra den kommende sæson er et krav til superligakampe, at udeholdets tilskuere kan stå under en overdækket tribune.

- Samtidig har der været et meget stort pres på erhvervs- og loungefaciliteterne, og også her er det glædeligt, at vi med udvidelsen af Fuglsang loungen kan levere på et højt niveau og samtidig imødekomme det stadig stigende antal henvendelser fra virksomheder, fortsætter direktøren i pressemeddelelsen.

- H.P. Geil, Haderslev Kommune har så 10 millioner ude at svømme?

Ja, men forhistorien er, at vi kunne afsætte pengene på budgettet over tre år, og så var vi ikke blevet færdige før 2018-2019-2020. Det var betingelserne, så gik HFK Tribune ud at sagde, at man kunne skaffe midler noget før, og det forudsætter, at vi stiller med en garanti. Risikoen, for at garantien udløses, er ikke ret stor, men vi sparer 10 millioner kroner på vores anlægsbudget, siger H.P. Geil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce