Annonce
112

Nu giver mobiltelefon bag rattet klip i kørekortet: Politiet snuppede fire i Kolding den første dag

Det er ikke kun mobiltelefonen, der ikke må bruges håndholdt under kørslen. Forbuddet omfatter også håndholdt brug af tablets, gps'er, computere og smartwatches. Foto: Søren Gylling.
Tirsdag blev straffen for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørsel skærpet. Fire personer i Kolding fik første dag under den nye lov et klip i kørekortet og en bøde på 2000 kroner.

Kolding: Fire bilister i Kolding fik tirsdag et klip i kørekortet samt en bøde på 1500 kroner og en afgift på 500 kroner til Offerfonden for at køre i bil, mens de sad med en mobiltelefon eller tablet fremme.

Dermed var de nogle af de første bilister, der helt konkret mærkede til den lovændring om brug af håndholdt mobiltelefon, som trådte i kraft tirsdag.

Den første bøde og klip i kørekortet for brug af mobiltelefon eller håndholdt tablet bag rettet blev udstedt klokken 08.55 til en 24-årig kvinde på Sønderjyske Motorvej.

Klokken 09.33 fik en 58-årig mand fra Kolding et klip i kørekortet og en bøde for brug af mobiltelefon på Tankedalsvej.

Klokken 12.25 fik en 32-årig mand et klip i kørekortet og en bøde for brug af mobiltelefon på Jens Holms Vej.

Den sidste bøde tirsdag blev udstedt til en 21-årig mand klokken 14.04 på Sønderjyske Motorvej.

Hidtil har brug af mobiltelefon eller anden håndholdt tablet kun kostet en bøde på 1500 kroner, men alligevel rejste politiet ifølge tv2.dk sidste år sigtelse mod knap 22.500 personer for brug af håndholdt mobil i trafikken.

34 procent af danskerne indrømmer i en undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Rådet for Sikker Trafik, at de nogle gange kommer til at bruge deres mobiltelefon håndholdt.

Omkring en tredjedel af alle dræbte i trafikken er i en ulykke med uopmærksomhed. Håbet med klippet i kørekortet er, at det kan have en forebyggende effekt.

- Hvor en bøde er ude af verden, når den er betalt, så har klippet i kortet også en virkning fremadrettet, siger chefkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik, Pernille Ehlers, til Ritzau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Indland

Endnu en heftig vejr-weekend: Kraftig blæst og høj vandstand i vente

Esbjerg For abonnenter

Ny ballade i Socialdemokratiet: Sandrini kræver formand sat på plads i højhussag

Annonce