Annonce
Sydjylland

Nu har alle borgere over 85 år fået vaccine-invitation: I vinterferien lander over 25.000 nye doser i Syddanmark

Region Syddanmark har modtaget i alt 92.615 doser covid-19-vaccine. I uge syv ankommer over 25.000 nye. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I uge syv modtager Region Syddanmark 25.810 nye doser vaccine mod covid-19. De skal blandt andet bruges til at vaccinere de ældste borgere, som nu alle har fået en invitation til det første stik.
Annonce

Vaccination: Vinterferien byder for Region Syddanmark på en ny sending vaccinedoser mod coronavirus.

I løbet af uge syv modtager regionen i alt 25.801 doser, hvoraf de 15.210 kommer fra producenten Pfizer/BioNTech torsdag, mens de resterende 10.600 styk fra AstraZeneca lander fredag. Dermed kommer der ikke nye doser fra Moderna i denne uge.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det bliver de ældste og sårbare borgere samt udvalgte medarbejdere i sundheds-, ældre- og socialsektoren, der får gavn af den nye leverance, der både skal dække vaccinationsindsatsen i indeværende uge og næste uge.

Alle borgere over 85 år har nu modtaget en invitation til at blive vaccineret. Det samme gælder borgere over 65 år, der får personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmene. De fleste af doserne fra Pfizer/BioNTech skal bruges til at få givet disse to målgrupper deres første stik, mens de resterende går til at færdigbehandle flere af dem, der allerede har påbegyndt vaccinationsprogrammet.

Vaccinerne fra AstraZeneca er derimod øremærket sundhedspersonale og vil blive fordelt ligeligt mellem ansatte i kommunerne og på regionens fire sygehuse.

Annonce

Stik til 90 procent på plejehjem

I sidste uge modtog regionen 21.130 doser vacciner, som primært blev brugt til genvaccinationer. Med den indsats er tæt på 90 procent af beboerne på landsdelens plejecentre, der har ønsket at lade sig vaccinere, nu færdigbehandlet.

Hvor står du i vaccinations-køen?

Herunder fremgår Sundhedsstyrelsens sundhedsfagligt prioriterede rækkefølge for udrulningen af vacciner: 

  • Personer der bor i plejebolig mv.
  • Personer med alder ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.
  • Personer med alder ≥ 85 år.
  • Personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion.
  • Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved Covid-19 samt udvalgte pårørende.
  • Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb eller pårørende som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson.
  • Personer med alder 80-84 år. Personer med alder 75-79 år. Personer med alder 65-74 år.
  • Personer med alder under 65 år som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved Covid-19.
  • Personale der varetager øvrige samfundskritiske funktioner.
  • Øvrige befolkning, f.eks. segmenteret efter alder.

I alt har 57.955 syddanskere fået første vaccination, viser torsdagens tal fra Statens Serum Institut. Det svarer til 4,74 procent af regionens befolkning. Onsdag var det tal 4,56 procent.

37.572 borgere har fået anden vaccination og er færdigvaccinerede. Dermed har 210 det seneste døgn fået det andet og sidste stik.

31 procent af personalet på sundheds- og ældreområdet på sygehuse, hos kommuner, i praksis og i ambulancerne har fået første vaccination i Syddanmark. I denne målgruppe har 21 procent også fået andet stik.


Alle borgere over 85 år har nu modtaget en invitation til at blive vaccineret. Det samme gælder borgere over 65 år, der får personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce