Annonce
Varde

Nu har Ansager del i to divisionshold i håndbold

Sif/Ansager mødte Odder i sin første håndboldkamp i 2. division damer i 2015. Nu fem år senere har Ansager ikke længere sit eget divisionshold, men til gengæld er der to klubber, der hver indgår i et holdfællesskab. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Først indgik Sif/Ansager et samarbejde med Grindsted for at bevare divisionshåndbold i Ansager. Nu indleder SA HK et samarbejde med Ribe HK og får dermed også andel i et divisionshold.
Annonce

Ansager: I næste sæson spiller GGIF-SIF/Ansager i 2. division i håndbold, og SA Ribe HK spiller i 3. division. Begge er delvist Ansager-hold, og det vil sige, at den ellers forholdsvis lille landsby nu har andel i to hold, der spiller divisionshåndbold.

De to hold

GGIF-SIF/Ansager er et samarbejde mellem håndbolden i Grindsted og Sif/Ansager, der er en del af Ansager IF. Holdet spiller halvdelen af hjemmekampene i henholdsvis Ansager og Grindsted, og der bliver trænet begge steder. De fleste spillere er fra Grindsted.

SA Ribe HK er et samarbejde mellem Ribe HK og Skovlund Ansager HK. Holdet vil træne én gang om ugen i Ribe og to gange om ugen i Ansager. Hjemmekampene bliver fordelt med syv til Ansager og fire til Ribe. De fleste spillere er fra Ansager.

Situationen er opstået efter en konflikt i Ansager IF, der endte med, at eliteudvalget blev smidt ud. Det eliteudvalg har siden dannet Skovlund Ansager HK, oftest kaldet SA HK. Oprindeligt var der en aftale om, at eliteudvalget kunne få licensen til 2. division med til det nye hold, men Ansager IF skiftede mening, fordi de ikke mente, at SA HK havde overholdt sin del af aftalen. Ansager IF havde dog ingen divisionsspillere, for de var alle skiftet til SA HK, og derfor endte det med holdfællesskabet med Grindsted.

Annonce

Manglede licensen

SA HK havde til gengæld de dygtige spillere, men ingen licens og havde altså udsigt til at skulle kæmpe sig op gennem rækkerne. Nu har holdet i stedet valgt at lave et holdfællesskab med Ribe HK, der har en licens til 3. division.

- Vi havde en udfordring på at få opfyldt nogle sportslige ambitioner. Ribe stod i en situation, hvor det manglede spillere, men havde en fantastisk ungdom. Så vi så noget, i forhold til at vi på et tidspunkt gerne vil have et 1. divisionshold, siger Søren Brorsbøl.

Han fortæller, at målsætningen for det første år med fællesholdet - SA Ribe HK - er, at det skal op i 2. division. Samtidig vil SA HK også tilmelde sit eget andethold til næste sæson, og ambitionen for det andethold er, at det skal op i 3. division.

I alt er der 27 spillere i SA HK, og de spiller alle dame senior. 15 af dem er fra det nu nedlagte Sif/Ansager-divisionshold.

Annonce

Sportschef i tre klubber

Samarbejdet betyder også, at den træner, der førte Sif/Ansager til tops, Jens Ole Mathiesen nu er sportschef i tre klubber.

Jens Ole Mathiesen ses her ved en kamp, da han var træner for Sif/Ansager. Arkivfoto: Christer Holte

Jens Ole Mathiesen fulgte nemlig med eliteudvalget til den nye klub, SA HK. I maj blev han så også sportschef i Holstebro Håndbold. Og med den nye aftale skal han også være sportschef for Ribes ungdomsspillere.

Generelt fylder Ansager meget i det nye håndboldfællesskab. Det er også Sif/Ansagers trænerteam, der skal træner kvinderne.

Ribe HK er dog begejstret, for alternativet var, at der slet ikke ville være divisionshåndbold i Ribe.

- Vi har en meget talentfuld ungdomsafdeling, og det er vigtigt, at vores talentfulde piger har et divisionshold at se op til og samtidig for U19-pigernes vedkommende får mulighed for at træne sammen med divisionsdamerne, siger Henrik Clausen, formand for Ribe HK, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet gælder foreløbigt for én sæson, men Søren Brorsbøl forventer, at det bliver længerevarende.


Vi havde en udfordring på at få opfyldt nogle sportslige ambitioner. Ribe stod i en situation, hvor det manglede spillere, men havde en fantastisk ungdom. Så vi så noget, i forhold til at vi på et tidspunkt gerne vil have et 1. divisionshold.

Søren Brorsbøl, formand for SA HK
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ansat på plejehjem under coronaudbrud: - Det gør ondt at se døende beboere i øjnene, når man ikke har en chance for at give den nødvendige omsorg

Annonce