Annonce
Regionalt

Nu har næsten hver fjerde syddansker fået første stik

I denne uge modtager Region Syddanmark yderligere godt 72.000 doser vaccine - fordelt på 56.160 doser fra Pfizer/Biontech og 16.200 doser fra Moderna. Arkivfoto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Paul Ratje

Syddanmark: 290.479 borgere i Region Syddanmark har nu fået første vaccination mod covid-19, og dermed er 23,7 procent af de 1,2 millioner borgere i regionen kommet i gang med vaccineprogrammet, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

I denne uge modtager regionen 56.160 doser vaccine fra Pfizer/Biontech og 16.200 doser fra Moderna. De vil blive brugt til anden vaccination af de sundhedsmedarbejdere, der har fået første stik med vaccinen fra Astra Zeneca, og til vaccinationen af borgere mellem 65 og 84 år.

Vaccinerne skal også bruges til den afsluttende vaccination af målgrupperne 5-7 - det er borgere med særlig øget risiko for et alvorligt covid-19-forløb, uundværlige pårørende til dem samt borgere mellem 80 og 84 år.

Annonce

En del af de i alt 72.360 doser, som regionen får i denne uge, skal bruges til borgere mellem 65 og 84 år og til første vaccination af 60-64-årige borgere. Desuden kan det blive nødvendigt at vaccinere eksempelvis nye beboere på plejehjem, oplyser Region Syddanmark.

Efter Astra Zenecas vaccine er taget ud af programmet, må en del af frontpersonalet i blandt andet sundheds- og ældresektoren vente på at få andet stik. Det forventes, at alle vil være færdigvaccinerede ved udgangen af juni.

135.052 af regionens borgere er færdigvaccinerede, og ifølge Sundhedsstyrelsen vil vaccinationsprogrammet tage fart i den kommende tid. I alt har flere end en million danskere fået første stik med en vaccine, og Sundhedsstyrelsen forventer at modtage et stigende antal doser i den kommende tid. Regionerne skal derfor kunne vaccinere op mod 100.000 borgere om dagen.

Det til trods lyder prognosen for den gruppe borgere, som står sidst i køen til en vaccination - de 30-34-årige - at de først får andet stik i uge 33, omkring midten af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce