x
Annonce
Haderslev

Nu igen: Haderslev vælter i sure smileyer

For varme fødevarer, for dårlig rengøring, gemte rapporter og for meget udenomssnak resulterer i sure smileys til seks spisesteder i Haderslev.

Bøde på 10.000 kroner

HADERSLEV: Det blev en dyr omgang for burgerrestauranten Black Angus, der ligger på Stormklokken i Haderslev, da den i begyndelsen af juni fik besøg af Fødevarestyrelsen.

En bøde på 10.000 kroner og en sur smiley blev resultatet, fordi besøget i juni var ekstra kontrol, da virksomheden to gange tidligere havde fået en anmærkning og en mellemfornøjet smiley.

Men trods forbedret rengøring var der stadig skimmel i ventilationsgitteret i kølerummet og i hjørnerne af nogle af hylderne.

Ikke megen 'joy' hos Enjoy

Hos Enjoy på Jomfrustien var billedet lidt det samme, de fik også et ekstra kontrolbesøg. For her havde virksomheden ved de seneste tre besøg fået anmærkninger og endda en sur smiley, men det havde man ikke lært af, så der var ikke meget 'joy' over Fødevarestyrelsens besøg den 21. juni.

Især ikke da, det viste sig, at salater og kyllingestrimler i køledisken var alt for varme, og at der var mange forskellige forklaringer på, hvem der havde sat varerne frem og hvornår. En medarbejder sagde, at varerne havde stået siden aftenen før, det ændrede han derefter til, at de var sat ind klokken 8.15 om morgenen. Derpå kom ejerne at sagde at varerne først var sat ind 10.30 sammen morgen. Et bødeforlæg er nu under overvejelse.

Virksomheden kan forvente flere bøder, fordi der var heller ikke styr på egenkontrollen, og kontrolrapporten fra maj måned, som viste en sur smiley, var ikke hængt op. Ejeren forklarede, at man ikke havde modtaget noget med posten.

For lidt køleplads

Hos Ristorante Firenze på Torvet i Haderslev var temperaturene oppe i det røde felt, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi den 13. juni, og det udløste en bøde på 7500 kroner.

Samtlige køleskabe var ved kontrollen overfyldte, og i nogle tilfælde lå grøntsager ovenpå letfordærvelige madvarer. Virksomheden oplyste, at det var fordi, man netop havde fået varer hjem.

Fødevarestyrelsens vurdering er, at virksomheden ikke har kølekapacitet nok, når den har fået varer hjem eller er i gang med produktion, der skal køles hurtigt ned. Det stod klart, da temperaturen var for høj i forskellige slags pasta, der var kogt samme morgen.

Kyllingehuset forstod ikke kritikken

Kyllingehuset på Sønderbro inkasserede et surt smil og en bøde på 5000 kroner, da temperaturerne var for høje i køleskabet og i marinaden til kyllingerne. Ligeså var der for høje temperaturer i fire spande hver med fem marinerede kyllinger, hvor kernetemperaturen i kyllingerne blev målt helt op til 15,6 grader. Det fremgår af en kontrolrapport fra den 17. juni.

Også i Kyllingehuset opstod der tvivl om, hvornår marinaeden og kyllingerne var blevet produceret. Ejeren gav under tilsynet udtryk for, at han ikke forstod, hvad den tilsynsførende sagde.

Mangel på varmt vand

En af byens gamle pizzarier, Hollywood Pizza fik en bøde på 5000 kroner for blandt andet at have slukket for det varme vand i håndvasken på personaletoilettet og ved håndvasken i produktionskøkkenet. Forklaringen fra virksomheden var: 'Vi har lige vasket meget op'. Det fremgår af en kontrolrapport fra den 13. juni.

Dertil fik virksomheden endnu en bøde på 5000 kroner fordi temperaturerne i køkkenet og i køleskabet var for høje. Virksomheden forklarede, at der var en montør på vej, men kernetemperaturen i noget stegt kebab blev målt til otte grader, mens temperaturen i halvanden kilo kyllingekebab blev målt til 10,2 grader.

Derudover var kontrolrapporten fra seneste besøg ikke blevet hængt op, virksomheden forklarede, at det skyldtes, den netop havde malet og gjort rent.

Også to bøder til King's

For høje temperaturer i en køler under et stålbord, hvorpå der blev produceret sushi indbragte King's en bøde på 5000 kroner. Det viser en kontrolrapport fra den 13. juni.

Den røde kaviar havde en temperatur på 15,6 grader, men den grønne kaviar havde en temperatur på 18 grader. En skål rejer blev målt til 17, 3 grader. Alt blev skrottet under tilsynet.

Virksomhedens forklaring var, at den netop havde gjort rent, og at der under rengøringen havde været slukket for køleren.

Der var også kritik af rengøringen i køkkenet, men det blev gjort rent samme dag, og kontrollørens bemærkning var, at virksomheden fremstod renere end ved seneste kontrolbesøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce