Annonce
Haderslev

Nu igen: Haderslev vælter i sure smileyer

For varme fødevarer, for dårlig rengøring, gemte rapporter og for meget udenomssnak resulterer i sure smileys til seks spisesteder i Haderslev.

Annonce

Bøde på 10.000 kroner

HADERSLEV: Det blev en dyr omgang for burgerrestauranten Black Angus, der ligger på Stormklokken i Haderslev, da den i begyndelsen af juni fik besøg af Fødevarestyrelsen.

En bøde på 10.000 kroner og en sur smiley blev resultatet, fordi besøget i juni var ekstra kontrol, da virksomheden to gange tidligere havde fået en anmærkning og en mellemfornøjet smiley.

Men trods forbedret rengøring var der stadig skimmel i ventilationsgitteret i kølerummet og i hjørnerne af nogle af hylderne.

Ikke megen 'joy' hos Enjoy

Hos Enjoy på Jomfrustien var billedet lidt det samme, de fik også et ekstra kontrolbesøg. For her havde virksomheden ved de seneste tre besøg fået anmærkninger og endda en sur smiley, men det havde man ikke lært af, så der var ikke meget 'joy' over Fødevarestyrelsens besøg den 21. juni.

Især ikke da, det viste sig, at salater og kyllingestrimler i køledisken var alt for varme, og at der var mange forskellige forklaringer på, hvem der havde sat varerne frem og hvornår. En medarbejder sagde, at varerne havde stået siden aftenen før, det ændrede han derefter til, at de var sat ind klokken 8.15 om morgenen. Derpå kom ejerne at sagde at varerne først var sat ind 10.30 sammen morgen. Et bødeforlæg er nu under overvejelse.

Virksomheden kan forvente flere bøder, fordi der var heller ikke styr på egenkontrollen, og kontrolrapporten fra maj måned, som viste en sur smiley, var ikke hængt op. Ejeren forklarede, at man ikke havde modtaget noget med posten.

For lidt køleplads

Hos Ristorante Firenze på Torvet i Haderslev var temperaturene oppe i det røde felt, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi den 13. juni, og det udløste en bøde på 7500 kroner.

Samtlige køleskabe var ved kontrollen overfyldte, og i nogle tilfælde lå grøntsager ovenpå letfordærvelige madvarer. Virksomheden oplyste, at det var fordi, man netop havde fået varer hjem.

Fødevarestyrelsens vurdering er, at virksomheden ikke har kølekapacitet nok, når den har fået varer hjem eller er i gang med produktion, der skal køles hurtigt ned. Det stod klart, da temperaturen var for høj i forskellige slags pasta, der var kogt samme morgen.

Kyllingehuset forstod ikke kritikken

Kyllingehuset på Sønderbro inkasserede et surt smil og en bøde på 5000 kroner, da temperaturerne var for høje i køleskabet og i marinaden til kyllingerne. Ligeså var der for høje temperaturer i fire spande hver med fem marinerede kyllinger, hvor kernetemperaturen i kyllingerne blev målt helt op til 15,6 grader. Det fremgår af en kontrolrapport fra den 17. juni.

Også i Kyllingehuset opstod der tvivl om, hvornår marinaeden og kyllingerne var blevet produceret. Ejeren gav under tilsynet udtryk for, at han ikke forstod, hvad den tilsynsførende sagde.

Mangel på varmt vand

En af byens gamle pizzarier, Hollywood Pizza fik en bøde på 5000 kroner for blandt andet at have slukket for det varme vand i håndvasken på personaletoilettet og ved håndvasken i produktionskøkkenet. Forklaringen fra virksomheden var: 'Vi har lige vasket meget op'. Det fremgår af en kontrolrapport fra den 13. juni.

Dertil fik virksomheden endnu en bøde på 5000 kroner fordi temperaturerne i køkkenet og i køleskabet var for høje. Virksomheden forklarede, at der var en montør på vej, men kernetemperaturen i noget stegt kebab blev målt til otte grader, mens temperaturen i halvanden kilo kyllingekebab blev målt til 10,2 grader.

Derudover var kontrolrapporten fra seneste besøg ikke blevet hængt op, virksomheden forklarede, at det skyldtes, den netop havde malet og gjort rent.

Også to bøder til King's

For høje temperaturer i en køler under et stålbord, hvorpå der blev produceret sushi indbragte King's en bøde på 5000 kroner. Det viser en kontrolrapport fra den 13. juni.

Den røde kaviar havde en temperatur på 15,6 grader, men den grønne kaviar havde en temperatur på 18 grader. En skål rejer blev målt til 17, 3 grader. Alt blev skrottet under tilsynet.

Virksomhedens forklaring var, at den netop havde gjort rent, og at der under rengøringen havde været slukket for køleren.

Der var også kritik af rengøringen i køkkenet, men det blev gjort rent samme dag, og kontrollørens bemærkning var, at virksomheden fremstod renere end ved seneste kontrolbesøg.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce