Annonce
Erhverv

Nu kører det igen: Mekanikerne vil også gerne handle i T. Hansen

Bent Jensen og hans folk har fået de store nye klumper integreret godt i T. Hansen, der nu kaster rekordresultater af sig. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter er rigtig sløjt 2019 kom Bent Jensen og hans T. Hansen-koncern meget stærkt tilbage i 2020, der blev det bedste år nogensinde - blandt andet takket være ekspansion i Norge.

Middelfart: I de seneste år har Bent Jensen og hans over 1100 ansatte haft meget at se til. Flere opkøb og etableringer ramte tæt oven i hinanden, og det har krævet tid og ressourcer, som trak de forrige tre års overskud ned på et noget lavere niveau.

Men i 2020 begyndte alle de nye tangenter på klaveret at spille i de rette tonearter, og resultatet blev en opsigtsvækkende god melodi. Overskuddet i Bent Jensens samlede koncern blev på 181 millioner kroner før skat - 2,5 gange bedre end året før og det bedste nogensinde. Og efter alt at dømme, bliver 2021 endnu bedre.

I T. Hansen, som er de den største del af koncernen, var fremgangen endnu større, her blev overskuddet 161 millioner kroner før skat - mere end tre gange så meget som året før.

Annonce

- Vi har fået alle tandhjulene til at køre rigtigt, og resultatet viser styrken ved vores strategi om at handle både med private og professionelle og både på net og i butik, siger Bent Jensen, der ejer koncernen, som har hovedsæde ved motorvejsafkørslen i Middelfart.

Indtog i Norge

En vigtig årsag til fremgangen er indtoget i Norge.  Det begyndte for fire år siden med købet af en lokal kæde og er nu vokset til 34 butikker, som gave en omsætningsstigning på 82 procent fra 2019 til 2020.


Vi har fået alle tandhjulene til at køre rigtigt.

Bent Jensen, ejer og direktør, T. Hansen


- Det er spændende, for nu har vi vist, at det helt specielle T. Hansen-koncept også kan bruges i uden for Danmark. Så vi har allerede besluttet, at vi vil gå ind i endnu et nyt land - vi ved bare ikke hvor og hvornår, siger Bent Jensen, der selv stiftede den store koncern i 1991.

T. Hansen holder til på Stensgårdvej nær motorvejen i Middelfart. Arkivfoto: Hans Østergaard

I de seneste fire år er han for alvor gået ind på det professionelle marked for reservedele til autoværksteder. Han har haft retten til navnet Mekonomen i Danmark, men den aftale udløber til nytår, og virksomheden bruger i stedet navnet AD Danmark.

- Vi kan bruge den samme motor til private og professionelle. Det kører meget effektivt, mekanikerne skal selv bestille på nettet, og det er mange af dem helt med på, siger Bent Jensen, der bor kort fra hovedsædet i Snoghøj på den anden side af Lillebælt.

Den meget tætte kombination af nethandel og butikker betød, at T. Hansens omsætning kun faldt til 80-82 procent af det normale, da butikkerne blev tvangslukket i vinter.

- Det gjorde da ondt, men det viste også vores styrke, siger ejeren.

Annonce

Bygger nyt lager i Middelfart

Den kraftige vækst i koncernen betyder, at den for længst er vokset ud af det store lager ved hovedsædet, hvor der kun er plads til halvdelen af varerne, mens resten er spredt ud over flere andre adresser. Derfor skal der bygges på virksomhedens store grund mellem Stensgårdvej, Bogensevej og Vandværksvej lige i nærheden, og en endelig beslutning bliver taget i slutningen af året.

B.J. Holding Middelfart A/S

Hjemsted: Middelfart

CVR-nr.: 19 40 22 82

Direktion: Bent Jensen

Bestyrelse: Preben Jensen (formand), Bent Jensen, Henrik Åris Rasmussen

Ejer: Bent Jensen

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

  • Omsætning: 1,7 milliarder kr. (1,5)
  • Overskud af drift: 170 millioner kr. (51)
  • Overskud før skat: 181 millioner kr. (71)
  • Overskud efter skat: 144 millioner kr. (48)
  • Egenkapital: 798 millioner kr. (665)
  • Antal ansatte: 1114 (920)

- Vi skal vælge, om vi vil bygge det helt store, moderne lager, som tager længere tid, eller om vi vil bygge et mindre og så modernisere det eksisterende. Det tænker vi meget over, for logistik er helt centralt for vores koncern, siger Bent Jensen, der også overvejer, om der i fremtiden skal ligge store lagre i udlandet, når han nu gerne vil ekspandere.

Efter 30 år uden en professionel bestyrelse har han fået fire erfarne erhvervsfolk ind i sit selskab. Det er blandt andet topchefen i Jysk, Jan Bøgh, den øverste chef for Philips i Norden, Nille Klæbel, den tidligere direktør for Semler Gruppen, Jens Jørgen Bjerrisgaard, samt som formand den tidligere chef for Nettos udenlandske aktiviteter, Claus Juel-Jensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt skrothandler lægger konkurs og milliongæld bag sig: 'Benno Skrot' er tilbage med nyt firma

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce