Annonce
Tønder

Nu kan børn ned til seks år kviktestes

Børn ned til seks år kan nu få en kviktest i Tønder Kommune. Børn under 15 år skal dog være i følgeskab med en forælder eller en værge. Arkivfoto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland
Corona-tallet er igen ved at nå et bekymringspunkt i Tønder Kommune. Derfor holder man ekstra fokus på udviklingen. For at opspore flere mulige corona-tilfælde kan børn ned til seks år nu kviktests.

Tønder: I modsætningen til i sidste uge giver mandagens corona-tal anledning til bekymring i Tønder Kommune. Med i alt seks smittede i weekenden og fire nye smittede mandag er der 14 nye corona-tilfælde i løbet af de seneste syv dage, hvilket giver et incidenttal på 37,5. Incidenttallet viser antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere i løbet af syv dage.

- I sidste uge bevægede vi os stille og roligt ned, og i fredags var vi kommet under bekymringsgrænsen, og der så det fornuftigt ud, fortæller Peter Michael Jørgensen, der er chefkonsulent i Tønder Kommune.

Men med de nye tal bevæger Tønder Kommune sig igen op omkring bekymringsgrænsen, der bliver målt på sogne-niveau.

Annonce

Det vil sige, at hvis man i et sogn, med et sogne-incidens på 400, har en positivprocent på to procent af dem, der er testet, og man minimum har 20 smittede i det sogn, så bliver man nødt til at lukke for skoler i sognet, forklarer Peter Michael Jørgensen.

- Vi holder ekstra fokus, når vi kommer over bekymringsgrænsen, og vi er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at sætte tiltag i værk, hvis det bliver nødvendigt. Men med den øgede genåbning, der er sat i værk, er der større risiko for, at vi vil opleve en større smitte i den kommende tid, forklarer chefkonsulenten.

En smittet på Høllevangskolen

I weekenden bliver fire elever testet positiv for corona på Højer Efterskole. I samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed valgte man derfor at sende 75 af skolens elever hjem.

- Når det begynder at være så mange elever, der er smittede, er det svært at få det under kontrol på skolen, hvis man ikke sender eleverne hjem. På Højer Efterskole besluttede man, at situationen var ved at være udenfor kontrol og sender eleverne hjem. Det har vi før set giver en god effekt, så vi kan få bremset smittespredning, siger Peter Michael Jørgensen.

På de kommunale intuitioner var der fredag i sidste uge et tilfælde på Høllevandskolen i Toftlund, hvor en medarbejder blev testet positiv. Derefter sendte man ni elever og fire ansatte hjem, som var nærkontakter.

Dem, der er sendt hjem, skal have to negative test, før de kan vende tilbage til skolen.

Annonce

Kviktest for børn

For at opspore flere mulige corona-tilfælde kan børn helt ned til seksårsalderen nu også kviktestes i Tønder Kommune. Børn under 15 år skal dog være i følgeskab med en forælder eller en værge, understreger Peter Michael Jørgensen.

Og så skal testen foregå frivilligt. Ønsker barnet ikke at blive kviktestet, gør man det ikke.

Kviktesten foregår uden tidsbestilling og kan tages i Tønder Sport- og Fritidscenter, Klosterhallen i Løgumkloster, Toftlund Hallerne, Skærbækcenteret, Rømø Infocenter og på Digeskolen i Højer.

I sidste uge blev 6440 borgere kviktestet i kommunen. Det er et fald på 200 fra ugen før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Tønder

Seniorboliger fremmer bosætningen

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce