Annonce
Indland

Nu kan danskerne igen rejse til Rumænien

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Selv om rejsevejledningen er ændret opfordres der stadig til at udvise ekstra forsigtighed, når man rejser.

Danskerne kan fra i dag tirsdag rejse til Rumænien uden at skulle i karantæne efterfølgende. Rejsevejledningen er nemlig blevet ændret fra orange til gul.

Sådan lyder det på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rumænien har været et af de seks lande inden for EU, som Udenrigsministeriet frarådede rejser til, men det er altså nu blevet ændret.

Dog opfordrer ministeriet i vejledningen de rejsende til stadig at være ekstra forsigtige for at minimere risikoen for at blive coronasmittet.

Portugal, Irland, Storbritannien og dele af Sverige er stadig markeret som orange lande, som Udenrigsministeriet dermed fraråder alle ikke-nødvendige rejser til.

Dog har de rejselystne danskere fra den 27. juni haft mulighed for at rejse til en række europæiske lande- blandt andet Italien, Grækenland og Frankrig.

Foreløbigt fraråder Udenrigsministeriet rejser til resten af verden frem til 31. august.

Danmark har i løbet af genåbningen løbende ændret rejsevejledningerne til flere lande. Norge, Island og Tyskland var nogle af de første lande til at gå fra orange til gul.

Fra den 15. juni blev alle ikke-nødvendige rejser til disse tre lande ikke længere frarådet af Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce