Annonce
Kolding

Nu kan din insulinpen komme på genbrugsrejse

Plasten fra pennene kan indgå i eksempelvis skalstole, hvis de bliver sendt til genbrug fremfor til forbrænding. Foto: Kolding Kommune.
Annonce

Kolding: Bor du i Kolding Kommune og lever med diabetes, kan du fra 1. december sende din injektionspen til genbrug i stedet for til forbrænding.

I hvert fald hvis du bruger injektionspenne fra medicinalvirksomheden Novo Nordisk, som der alene i Danmark bliver solgt næste fire millioner af hvert år.

Alle kommunens ni apoteker deltager i et forsøget returpen.dk, der har som ambition at vise, hvordan medicinalindustrien kan genanvende mere plastaffald. Projektet løber i et halvt år fra 1. december til 1. juni 2021 og er et samarbejde mellem flere store spillere indenfor sundhedssektoren og tre kommuner, herunder Kolding Kommune.

- Med dette pilotforsøg støtter vi op om en cirkulær løsning, der vil gøre det nemmere for mennesker med diabetes at komme af med deres brugte penne på en miljøvenlig måde. Der vil simpelthen blive sendt lidt mindre plast til forbrænding. Samtidig er det interessant, at store spillere på det private marked rækker ud til netop vores kommune. Det handler i høj grad om, at vi er langt fremme i forhold til cirkulær økonomi. Så vi kan være en vigtig medspiller, hvis forsøget viser sig at have potentiale til at blive udbredt til resten af medicinalindustrien, siger Kim Ankjær Nielsen, projektleder i cirkulær økonomi hos Redux.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce