Annonce
Vejen

Nu kan du få afhentet dit asbest og eternitaffald

Anders Brændgaard og Jan Sørensen fra Hans Frisesdahl A/S viser, hvor nemt det er at håndtere de nye bigbags. Foto: Vejen Kommune.
Ny forsøgsordning betyder, at borgere og virksomheder i Vejen Kommune kan få hentet deres asbest- og eternitaffald.

Vejen: Aflevering og håndtering af asbestholdigt materiale på genbrugspladsen er i dag forbundet med store miljø- og arbejdsmiljømæssige udfordringer.

Derfor indfører Vejen Kommune en forsøgsordning i 2021, hvor borgere og virksomheder kan få afhentet asbestholdigt materiale.

Opgaven er gået til Hans Frisesdahl A/S, der er valgt som samarbejdspartner. Ordningen træder i kraft den 13. januar 2021.

Annonce


På den måde minimeres den sundhedsskadelige risiko, der er ved håndtering af asbestholdigt materiale.

Anders Brændgaard


- Fremover fylder man pallerne og trækker en bigbag ind over dem. Herefter lukkes bigbagen forsvarligt - og så afhenter vi dem. På den måde minimeres den sundhedsskadelige risiko, der er ved håndtering af asbestholdigt materiale, fortæller entrepriseleder hos Hans Frisesdahl A/S, Anders Brændgaard.

Færre håndteringer

Ved at man benytter bigbags til at pakke det asbestholdige materiale i, bliver antallet af eksponeringer af det sundhedsskadelige reduceret markant.

- Det er ikke kun medarbejderne på genbrugspladserne, der får glæde af den nye forsøgsordning, fortæller Søren Cæsar Jensen, driftsleder for Vej, Park & Genbrug i Vejen Kommune.

Det vil stadig være muligt selv, at aflevere asbest og eternitaffald på genbrugspladserne. Fremover tager pladserne imod 10 plader dagligt, typisk plader fra et udhus, hønsehus eller beskadigede plader fra en større bygning.

Genbrugspladsen modtager både hele og knækkede plader, dog skal knækkede plader og anden støvende asbest dobbeltemballeres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce