Annonce
Erhverv

Nu kan du få morgenbrødet leveret til din dør i weekenden

Kristian Sloth begyndte at levere morgenbrød ud i juni, og der er i dag kommet faste kunder, der bestiller brød næsten hver weekend. Foto: Anett Bruhn
Kristian Sloth har etableret firmaet Bagerstorken, som tilbyder at levere morgenbrød fra Sdr. Omme bageri i weekenden. Flere og flere benytter sig af muligheden.

Grindsted: Kristian Sloth arbejder til daglig som affaldsvejleder på genbrugspladsen på Ribe Landevej.

Han er også lidt af en iværksætter, og hans seneste påfund hedder Bagerstorken, som tilbyder at levere morgenbrød til døren i weekenden, hvis det bliver bestilt senest klokken 22 aftenen før.

Han kom på idéen, da Sdr. Omme Bageri solgte brødudsalget og caféen i Vestergade til Guldbageren, som lukkede stedet, og hans plan blev ført ud i livet i juni, hvor de første fik leveret morgenbrød.

- Jeg synes, at det var træls, at vi ikke kunne få brød fra Sdr. Omme Bageri længere - eller at vi skulle til Sdr. Omme for at hente det. Det førte til, at jeg fik en sjov forretningsidé om at køre til Sdr. Omme og tage brød med til andre også. Jeg har tidligere etableret to firmaer som iværksætter, og jeg tænkte straks i forretningsplaner, fortæller Kristian Sloth.

Som noget af det første holdt han møde med Billund Erhvervsfremme, som syntes, at det lød som en spændende idé, og de troede at der var basis for det.

- Jeg talte også med min revisor, for man kan hurtigt glemme nogle faste udgifter. Også han mente, at det så ud til at det kunne gå, fortæller Kristian Sloth.

Annonce

Kristian Sloth

Det er Kristian Sloth, der står bag Bagerstorken, der bringer morgenbrød ud til kunder i Grindsted hver weekend.

Kristian Sloth er 42 år. Han kommer oprindelig fra Vamdrup. Han kom til Grindsted den 1. januar 2016. Det var på grund af hans engagement i Vestermarkskirken, hvor han er ungdomsleder.

Til hverdag er han affaldsvejleder på genbrugspladsen på Ribe Landevej i Grindsted.

På Bagerstorken.dk kan man se mere om, hvad Kristian Sloth tilbyder.

Første levering i juni

I juni var Bagerstorken klar til de første ordrer på morgenbrød.

- For at gøre muligheden kendt delte jeg flyers ud - blandt andet i Engsøparken og i Morsbøl Søpark. Det gav hurtigt nogle ordrer, fortæller Kristian Sloth.

I øjeblikket er der fast mellem 10 og 16 bestillinger hver weekend. Det antal finder Kristian Sloth helt fint i opstartsfasen, og der er allerede kommet stamkunder, som bestiller brød næsten hver weekend.

I øjeblikket er det Kristian selv, der henter brødet og bringer det ud til kunderne, men tanken er, at det skal være studerende, der får det som fritidsjob.

Eneste betingelse er, at det bestilte morgenbrød skal være leveret senest klokken 8.30. Brødet kan hentes fra klokken 6.00 i Sdr. Omme.

Flere varer ind

- Indtil videre kører vi kun i Grindsted. Det er til en fast leveringstakst på 18 kroner. Brødet koster det samme som hos bageren i Sdr. Omme, siger Kristian Sloth.

I øjeblikket kan kunderne vælge mellem syv forskellige slags rundstykker - alle til fem kroner stykket - og mellem tre forskellige slags wienerbrød til 12 kroner stykket.

- Vi arbejder på at få franskbrød og rugbrød med også. Desuden vil vi også gerne kunne tilbyde juice, kakao og ikke køle-krævende varer, siger Kristian Sloth.

Han regner ikke med, at han skal leve af at bringe morgenbrød ud til Grindsted-borgerne.

- Der kommer flere og flere bestillinger, og jeg har talt med to gymnasieelever, som skal i gang med at køre ud med brød. Når vi op 80-100 bestillinger pr. dag i weekenden, så begynder det at blive sjovt. Men skal jeg kunne leve af det, så skal det udbredes til andre byer. Nu må vi se, hvad det kan blive til, siger Kristian Sloth.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce