Annonce
Kolding

Nu kan du komme med dine bemærkninger: Borgermøde om Hærvejsmotorvej holdes om en måned

Kaos på E45.Foto: Søren Gylling
Fagfolk fra Vejdirektoratet står 12. marts klar i Arena Syd til at svare på spørgsmål om Hærvejsmotorvejen, når der bliver holdt borgermøde.

Vamdrup: Vejdirektoratets undersøgelse af Hærvejsmotorvejem - officielt Ny Midtjysk Motorvej - ligger nu klar, og i den forbindelse inviterer styrelsen til borgermøde torsdag den 12. marts i Arena Syd i Vamdrup. Borgermødet i Vamdrup er det eneste i Kolding Kommune og varer to timer fra klokken 19.00 til 21.00.

Til mødet vil de seks forskellige løsninger, som står beskrevet i den såkaldte VVM-undersøgelse, blive præsenteret, og borgerne vil have mulighed for at stille spørgsmål til projektet. Det er fagfolk fra Vejdirektoratet, der vil svare på spørgsmål.

VVM-undersøgelsen er frem til den 13. april i offentlig høring, og i løbet af hele høringsperioden har borgere mulighed for at lufte sine bemærkninger til den omfattende rapport. Det skal ske på www.vejdirektoratet.dk/midtjysk

Mødet er åbent og kræver ikke tilmelding.

Ifølge undersøgelsen vil en eventuel Hærvejsmotorvej få store visuelle konsekvenser for Kolding Ådal. Samtidig risikerer Lejrskov at blive delt i to. Fire af de foreslåede linjeføringer vil således dele Lejrskov op mellem kirken og selve byen.

Langs hele strækningen, som kommer til at løbe fra Haderslev til Give, riskikerer 55 til 80 ejendomme desuden at måtte lade livet.

Omvendt vil Hærvejsmotorvejen aflaste motorvejen rundt omkring Kolding med tusindvis af biler.

Når den offentlige høring er veloverstået vil Vejdirektoratet til sommer fremsende høringsnotat og anbefaling til Transportministeren Benny Engelbrecht (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce