Annonce
Kolding

Nu kan du komme med dine bemærkninger: Borgermøde om Hærvejsmotorvej holdes om en måned

Kaos på E45.Foto: Søren Gylling
Fagfolk fra Vejdirektoratet står 12. marts klar i Arena Syd til at svare på spørgsmål om Hærvejsmotorvejen, når der bliver holdt borgermøde.
Annonce

Vamdrup: Vejdirektoratets undersøgelse af Hærvejsmotorvejem - officielt Ny Midtjysk Motorvej - ligger nu klar, og i den forbindelse inviterer styrelsen til borgermøde torsdag den 12. marts i Arena Syd i Vamdrup. Borgermødet i Vamdrup er det eneste i Kolding Kommune og varer to timer fra klokken 19.00 til 21.00.

Til mødet vil de seks forskellige løsninger, som står beskrevet i den såkaldte VVM-undersøgelse, blive præsenteret, og borgerne vil have mulighed for at stille spørgsmål til projektet. Det er fagfolk fra Vejdirektoratet, der vil svare på spørgsmål.

VVM-undersøgelsen er frem til den 13. april i offentlig høring, og i løbet af hele høringsperioden har borgere mulighed for at lufte sine bemærkninger til den omfattende rapport. Det skal ske på www.vejdirektoratet.dk/midtjysk

Mødet er åbent og kræver ikke tilmelding.

Ifølge undersøgelsen vil en eventuel Hærvejsmotorvej få store visuelle konsekvenser for Kolding Ådal. Samtidig risikerer Lejrskov at blive delt i to. Fire af de foreslåede linjeføringer vil således dele Lejrskov op mellem kirken og selve byen.

Langs hele strækningen, som kommer til at løbe fra Haderslev til Give, riskikerer 55 til 80 ejendomme desuden at måtte lade livet.

Omvendt vil Hærvejsmotorvejen aflaste motorvejen rundt omkring Kolding med tusindvis af biler.

Når den offentlige høring er veloverstået vil Vejdirektoratet til sommer fremsende høringsnotat og anbefaling til Transportministeren Benny Engelbrecht (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce