Annonce
Billund

Nu kan du stemme til kommunalvalget

Frem til den 17. november er det muligt at brevstemme til kommunalvalget. Arkivfoto: Christer Holte.

64 kandidater kæmper om 25 pladser i det byråd, der i de kommende fire år skal bestemme over Billund Kommune.

Annonce

Billund Kommune: Det er først tirsdag den 21. november, at der er valg til byrådet, men faktisk er det allerede nu muligt at afgive sin stemme.

De borgere, der af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at være til stede på et afstemningssted for at stemme den 21. november, kan på forhånd afgive en brevstemme. Det kan faktisk ske allerede nu.

I perioden frem til den 17. november er det muligt inden for normal åbningstid i Borgerservice i Magion eller på Billund Bibliotek at afgive sin stemme.

Dem kan du stemme på

Socialdemokratiet: Ann Charlotte G. Vilstrup, Kris Jensen Skriver, Jeyarajah Rasiah, Eva Kristensen, Kurt Jensen, Simon Nicolajsen Jørgensen, Gitte Mortensen, Klaus Brorholt, Arne Spangfort Christensen, Arne V. Thomsen, Henning Brink Hansen, Frede Nørskov, Mie Engelbrecht.Radikale Venstre: Ulrich Kristensen, Daisy Nykjær-Andersen, Mads Søbye Helbo, Henning Kristensen.

Det Konservative Folkeparti: Allan Munk Nielsen, Jari Toftkjær Sørensen, Katri Søgaard, René Eriksen, Carsten Søndersø Riemann, Per Madsen, Karin Pedersen.

Borgerlisten: Ole Marcussen, Heidi Nielsen, Mads Bay, Susanne Tranholm, Birgit S. Mortensen.

SF: Susanne Matthiesen, Frederik Vibe Djernæs.

Den Grønne Liste: Kai Bayer, Christina Rønne.

Liberal Alliance: Nikolai Løvbjerg Friis, Brian Pedersen, Martin Flemming Kjølby, Elisa Bonde.

Dansk Folkeparti: Per Nyhus, Mogens Jørgensen, Mikkel Jakobsen, Laila Poulsen, Klaus Olesen, Henning Madsen.

Venstre: Ib Kristensen, Peter Hjorth Fredensborg, Ivar Nørlund, Steffen Stustad, Erling Christensen, Klara Lyskjær Noer, Majbrit Rasmussen, Jørn Poulsen, Robert Terkelsen, Annette Lundgaard, Stephanie Storbank, Ruth Lauridsen, Charlotte Bahnsen, Bjarne Larsen, Lars Bjerregaard Nielsen, Lars Thomsen, Frits S. Kristensen, Lars Hansen, Henriette Nors, Anders Nygaard, Rita Baarsgaard Hansen.

Annonce

En ny liste

I alt skal der vælges 25 medlemmer til det kommende byråd. 64 kandidater fra ni forskellige lister lægger billet ind på pladserne.

I forhold til valget for fire år siden er Den Grønne Liste den eneste nye liste på stemmesedlen. Til gengæld er Enhedslisten forsvundet fra stemmesedlen. Venstrefløjspartiet stillede for fire år siden op med Charlotte Abildgaard fra Stenderup-Krogager som spidskandidat, men partiet opnåede blot 186 stemmer, hvilket ikke var tilstrækkeligt til at blive repræsenteret i det nye byråd.

Annonce

Hver tredje er kvinde

I det nuværende byråd er kun fire ud af de 25 medlemmer - svarende til 16 procent - kvinder. Det er der mulighed for at rette op på, selvom det nok vil være en overraskelse, hvis ikke også det nye byråd får en overvægt at mandlige medlemmer.

I alt 21 kvinder stiller op til kommunalvalget, og dermed er lige knap hver tredje kandidat kvinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce