Annonce
Nordtyskland

Nu kan flensborgerne få leveret mad trods udgangsforbud

Politiet er massivt til stede overalt i Flensborg i aften- og nattetimerne, hvor stort set alle trafikanter og fodgængere bliver tjekket. Mellem klokken 21 og fem om morgenen må borgerne kun forlade deres hjem for at tage på arbejde eller i forbindelse med uopsættelige ærinder af sundhedsmæssig karakter.
Onsdag bliver det afgjort, om det nuværende udgangsforbud i Flensborg bliver forlænget.

FLENSBORG: Nu er halvdelen af perioden med udgangsforbud i Flensborg efterhånden gået. Udgangsforbuddet gælder foreløbig til og med fredag den 26. februar. I det tidsrum må Flensborgs borgere kun være på gaden mellem klokken 21 og fem om morgenen med et anerkendelsesværdigt formål som for eksempel arbejde.

Kommunen har i løbet af onsdagen regnet på, hvordan det skal gå videre, og om udgangsforbuddet skal forlænges.

Annonce

Afgørende faktorer

Presseafdelingen forklarer, at man lige nu overvejer, om de nuværende begrænsninger er nødvendige i deres fulde omfang, eller om der på nogle områder kan gennemføres lempelser. I den forbindelse er smittetallet per 100.000 indbyggere på syv døgn, omfanget af mutationer samt situationen på sygehusene de afgørende faktorer.


Næsten alle nye tilfælde af smitte med coronavirus skyldes efterhånden mutationer.

Flensborg Kommune.


Smittetrykket er ganske vist faldet en lille smule i de seneste dage. Til gengæld er omfanget af mutationer væsentlig mere bekymrende. Næsten alle nye tilfælde af smitte i byen skyldes således efterhånden en mutation. Også situationen på sygehusene er anspændt.

Kommunen ser sig ikke i stand til at oplyse om frisører, byggemarkeder og andre forretninger i Flensborg under skærpede regler om hygiejne kan genåbne i den kommende uge, som det ellers er tilfældet i resten af Slesvig-Holsten. Men i modsætning til de øvrige egne af forbundslandet forbliver skolerne i Flensborg i hvert fald lukkede frem til mindst den 7. marts.

Beslutningen om at ophæve eller forlænge udgangsforbuddet bliver truffet i tæt dialog med delstatens regering. Senest torsdag formiddag bliver afgørelsen meldt officielt ud.

Annonce

Lille lempelse

En væsentlig ændring er dog allerede trådt i kraft. Pizzabude og andre leverandører af take away må nu godt køre ud i det tidsrum, hvor udgangsforbuddet ellers er gældende. Det bekræfter presseafdelingen.

Grunden er, at leverandørerne jo faktisk er på arbejde og derfor ikke er omfattet af restriktionerne.

Før skærpelserne trådte i kraft den 18. februar, meddelte rådhuset ellers, at udbringning af mad ikke var tvingende nødvendig. Derfor skulle også leverandørerne i første omgang indskrænke deres åbningstider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce