Annonce
Kolding

Nu kan flere ældre få vind i håret på ladet af en rickshaw

Cykling uden Alder i Kolding har fået penge fra Friluftsrådet til at arrangere seks længere cykelture ud i naturen. Arkivfoto: Søren Gylling
Cykling uden Alder har søgt og fået støtte af Friluftsrådet. Pengene skal blandt andet gå til batterier, så cykelpiloterne kan cykle længere ture med plejehjemsbeboere og hjemmehjælpsmodtagere.

Kolding: Når en cykelpilot tramper i pedalerne med en plejehjemsbeboer eller to siddende på passagersædet, så får rugbrødsmotoren lidt hjælp fra et batterier til at få el-rickshawen til at æde asfalt.

- Nu har vi søgt og fået penge fra Friluftsrådet, og det er primært fordi, vi mangler penge til at købe batterier for. Det er dejligt at have to batterier med, når der skal køres længere ture, så man er sikker på, at man også har strøm til hjemturen, fortæller Hanna Andresen, der er fundraiser i støtteforeningen for Cykling uden Alder i Kolding.

Friluftsrådet vil gerne have alle ud og opleve naturen.

- I Kolding Kommune er der en del stier i naturen, som man sagtens kan køre på med en rickshaw, og vi har planlagt seks længere ture. Hidtil er cyklerne primært blevet brugt af plejehjemsbeboere, men gennem hjemmeplejen vil vi også tilbyde hjemmeboende ældre at komme med på naturoplevelsesture, forklarer hun.

Tanken er, at plejehjemsbeboerne og de andre ældre skal møde hinanden.

- At komme væk fra det vante og ud i naturen, giver ofte en god snak og gode oplevelser, siger Hanna Andresen.

De 34.500 kroner, som Friluftsrådet støtter med, skal ud over batterier også gå til anhængere, så det for eksempel også bliver muligt at få en rollator med, hvis passageren har brug for det.

- Vi vil gerne hyre naturvejledere til at deltage på nogle af turene, så de kan fortælle om, hvorfor den enkelte sti er anlagt, og hvad man ser i naturen.

Annonce

Cykling uden Alder

Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig cykelpilot, så kan du klikke dig ind på Cykling uden Alders hjemmeside under fanebladet Kolding.

I Kolding Kommune har langt de fleste rickshawcykler base på plejehjemmene. På hvert sted er der en koordinator, man kan kontakte og høre nærmere, hvis man har lyst til at blive cykelpilot.

Cykelpiloter søges

Udgangspunktet er, at ti rickshaws skal køre med på hver tur.

- De er tilrettelagt sådan, at endestationen er et sted, hvor deltagerne kan spise en madpakke og gå på toilet. Målene bliver blandt andet Genforenings- og Grænsemuseet, Skærup Zoo og naturskolen i Skibelund.

Selve cykelturen koster ikke noget for de ældre, men der bliver en lille egenbetaling på mad, drikke og entreer.

Det koster ikke noget for de frivillige cykelpiloter at deltage.

- Cykling uden Alder er ikke noget uden cykelpiloter, og vi vil rigtig gerne have flere til at melde sig, siger Hanna Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Spark-dæk i Løgumkloster er aflyst

Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce