Annonce
Billund

Nu kan handicappede komme ud i det blå: Fire cykler indkøbt til 150.000 kroner

En sofacykel giver både mange gode snakke, og med motor på får man hjælp til cyklingen. Foto: Privat
Bo og Støtte i Billund Kommune og LEV foreningen får nu mulighed for at tage alle udviklingshæmmede og handicappede med på cykeltur. De har nemlig fået fire såkaldte side-by-side sofacykler ved hjælp af fondsmidler.
Annonce

Billund Kommune: Da fire side by side-cykler forleden ankom til Bo og Støtte i Billund Kommune, var én af borgerne på et bosted blevet så begejstret, at han straks insisterede på en prøvetur, og således gik det rundt i Grindsted en grå januardag.

Fremover vil cyklerne blive brugt af borgerne på kommunens bosteder, når de skal handle i byen eller have luft eller motion.

- Det betyder, at endnu flere borgere kan komme ud og cykle, hvor de måske tidligere har måttet tage bussen med en medarbejder, og det betyder, at flere kan deltage på de cykelture, som LEV foreningen arrangerer fra foråret, siger Anne-Mette Kjær, leder af Bo og Støtte i Billund Kommune.

Fire nye sofacykler ved siden af hinanden er netop blevet indkøbt ved hjælp af fondsmidler på 150.000 fra TrygFonden, Nordeafonden og Ole Kirks Fond, og Anne-Mette Kjær er ikke i tvivl om, at de vil komme til at betyde rigtig meget.

- Det betyder frihed at komme ud og cykle, det betyder motion og bevægelse, og at man kan mødes med andre og få grinet og hygget, siger Anne-Mette Kjær.

Side by side cykler

De fire side by cykler er finansieret af Ole Kirks Fond (40.000), Nordea Fonden (30.000) og Trygfonden (80.000).

Lev Foreningens cykleture går i gang fra 30. marts fra 18.30 til 20 og fortsætter til efteråret. Formålet med cykleturene i år er at få så mange som muligt til at deltage i det større cykelløb, Sløjfeløbet, i Oksbøl den 25. maj.

Annonce

God motion og hyggesnak

Cyklerne har motor på, så det gør det også nemmere for de frivillige, der cykler med om sommeren på de ture, som LEV foreningen står bag. Turene begynder i år sidst i marts og fortsætter til efteråret og er på 7-9 kilometer alt efter, hvad den enkelte gruppe cyklister kan klare.

Formand Mette Andersen har selv en datter på 30 år, der bor på et bosted, og det at cykle betyder rigtig meget.

- Sidste år dukkede der mellem 10 og 30 op til cykeltur en gang om ugen. Vi prøvede med tilmelding, men det gik ikke, så nu møder folk bare op, siger Mette Andersen, der samler frivillige, der kan cykle med.

- Vi har desværre måttet sige nej til nogle handicappede - nemlig dem, som ikke selv har kunnet cykle, men med de nye cykler kan alle komme med, siger Mette Andersen, der oftest kører rundt på stierne omkring Grindsted med cyklisterne, som ikke altid er lige trafiksikre.

- Men det er rigtig godt til dem, for alternativet er, at de er hjemme på bostedet. Mange udviklingshæmmede har behov for at røre sig og får ikke så meget motion, og så er det rigtig hyggeligt, og når man cykler, snakker man også rigtig godt sammen, siger Mette Andersen.

Den ugentlige cykeltur, som LEV foreningen arrangerer i Grindsted, er et hit blandt de handicappede og udviklingshæmmede. Sidste år mødte op til 30 mennesker op for at komme ud at cykle. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce