Annonce
Kolding

Nu kan Koldings skoleelever vende tilbage til almindeligt skema - men stadig i coronaens skygge

God håndhygiejne og fortsat afstand mellem eleverne - især på tværs af klasser og årgange - bliver stadig en del af skoledagen for eleverne på Koldings folkeskoler. Men selve undervisningen kommer til foregå efter det normale skema. Arkivfoto: Chresten Bergh
De mange tusinde elever på Kolding Kommunes folkeskoler skal fra på mandag følge et normalt skema for første gang i månedsvis. Men skolegangen vil stadig blive præget af corona, forklarer skolechef.
Annonce

Kolding: Når tusindvis af elever på Koldings folkeskoler starter det nye skoleår på mandag, skal de for første gang siden midt i marts til at følge et normalt skoleskema igen.

For selv om coronavirussen stadig er en del af hverdagen i Danmark, skal landets skoler ikke længere nøjes med at tilbyde nødundervisning og dermed et begrænset skema til deres elever.

Nu står den på helt normal undervisning.

Men dagligdagen på Koldings skoler kommer fortsat til at blive præget af corona, oplyser kommunens skolechef Karen Mortensen.

For selv om eleverne nu kan se frem til at få alle fag igen, og til at der ikke længere er krav om en meters afstand mellem dem i klasselokalerne, så vil man på samtlige folkeskoler i Kolding stadig have et enormt fokus på blandt andet god håndhygiejne og afstand mellem eleverne i for eksempel frikvartererne.


Jeg regner med, at man på skolerne bruger sin gode, sunde fornuft, og gerne tager udgangspunkt i et forsigtighedsprincip, hvis man er i tvivl om noget.

Karen Mortensen


Det forklarer skolechefen, som understreger, at man naturligvis følger myndighedernes anvisninger. Men det er samtidig op til hver enkelt skole at indrette skoledagen så fornuftigt og hensigtsmæssigt som muligt, så de også i det nye skoleår mindsker risikoen for coronasmitte.

Hun nævner som eksempel, at man bør lade være med at samles for mange ad gangen i store gruper ude på skolerne.

Annonce

Forsigtighedsprincip

- Jeg ved, at man på skolerne bruger sin gode, sunde fornuft, og gerne tager udgangspunkt i et forsigtighedsprincip, hvis man er i tvivl om noget, siger Karen Mortensen.

Skolerne har masser af erfaringer at tage med fra månederne før sommerferien, hvor de først var lukket fysisk ned for alle elever i cirka en måned. Dernæst kom eleverne fra 0.-5. klasse tilbage, og en omkring en måned senere vendte også de ældste elever tilbage til skolerne - men med særlige regler omkring afstand og hygiejne og med nødundervisning.

Reglerne

  • Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet skal skolerne fra 1. august undervise efter de almindelige bestemmelser i Folkeskoleloven.
  • I helt særlige tilfælde er det stadig muligt at anvende nødundervisningsbestemmelserne, som skolerne fungerede fra midten af marts og indtil sommerferien.
  • Det kan for eksempel være nødvendigt for skolerne og institutionerne at tage disse bestemmelser i brug, hvis de oplever smittetilfælde og er nødt til at sende et større antal børn, elever, kursister eller medarbejdere hjem og i stedet iværksætte nødundervisning.

Ud fra tilbagemeldinger fra skolerne ser det ud til, at mange af dem fortsætter fremgangsmåden fra coronaperioden før ferien, så forældre som udgangspunkt afleverer deres børn udenfor om morgenen.

Annonce

Forældre forbudt på skolen

At denne ordning fortsætter mange steder skyldes både hensynet til smitterisikoen, og at man på skolerne har gode erfaringer med at lade børnene ankomme til klasseværelset på egen hånd om morgenen.

Mange skoler har oplevet, at eleverne bliver mere selvstændige og selvhjulpne gennem denne rutine, og at medarbejderne kan have mere fokus på børnene, når forældrene ikke også er til stede indendøre på skolen om morgenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce