Annonce
Tarm

Nu kan kulturhuset gøres færdig: Mejeriet i Tarm får milliondonation fra A.P. Møller

Mejeribestyrer Tove Lauritsen er klar til at sende flere ansøgninger om fondsmidler. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Nu skal kulturhuset Mejeriet i Tarm ud at finde de sidste penge til slutrenoveringen, men bidraget fra Almenfonden er sammen med Realdania med til at blåstemple projektet.

TARM: Gennem flere år har Mejeriet i Tarm søgt stribevis af fonde for at gennemføre det store renoveringsprojekt, og til dato er det lykkedes at få skaffet 5,2 millioner kroner.

Den seneste million kroner har Mejeriet netop fået tilsagn om. Den kommer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der også er kendt som Almenfonden, og donationen er betinget af, at Mejeriet selv skaffer halvanden million kroner. Mejeribestyrer Tove Lauritsen er ikke bekymret for, om det nu kan lade sig gøre.

- Det ser jeg med fortrøstning på. Vi er næsten klar til at sende ansøgninger til fonde igen, siger Tove Lauritsen, der betragter det som en blåstempling af Mejeriet, at først Realdania og nu A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bidraget.

Det er to meget anerkendte velgørere, hvilket kan åbne døre til andre fonde, lyder det fra Tove Lauritsen.

Det næste halve år skal bruges på at søge videre, og mejeribestyreren vurderer, at projektet vil være udført i 2022 ud fra erfaringerne med de øvrige projekter i huset.

Annonce

Giver optimisme

Projektet bliver slutningen på renoveringen af Mejeriet, og det bliver den store sal ovenpå, der skal sættes i stand. Der, hvor væverne sidder nu, skal der åbnes til kip. Så skal Escape Room have bedre forhold for deres kontrolrum, og endelig skal der sættes nye vinduer i, der er tro mod det originale udtryk i bygningen fra 1914.

Alt i alt tiltag, der også er med til at trække endnu flere aktiviteter til huset, og Tove Lauritsen vurderer, at der vil dukke flere op med gode ideer til nye tiltag.

Lige nu er Mejeriet som så meget andet i samfundet lukket ned, og derfor varmer donationen fra fonden virkelig meget. Den beviser nemlig, at der er grundlag for at udvikle på stedet.

- Det er med til at give os en tro på, at der også kommer en tid efter denne tid, og at det er værd at lave lokaler, til vi kan mødes igen, forklarer Tove Lauritsen.


Det er med til at give os en tro på, at der også kommer en tid efter denne tid, og at det er værd at lave lokaler, til vi kan mødes igen.

Tove Lauritsen, mejeribestyrer


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce