Annonce
Regionalt

Nu kan man søge om julehjælp hos Mødrehjælpen

I 2019 rakte Mødrehjælpens indsamlede midler til at give i alt 1659 børn i 771 familier en jul i Region Syddanmark, og igen i år håber Mødrehjælpen på at kunne hjælpe mindst 6000 børnefamilier i hele Danmark med julehjælp.
Igen i år vil julen være præget økonomiske og sociale afsavn hos tusindvis af børnefamilier i Danmark. Derfor åbner Mødrehjælpen nu op for ansøgninger til den landsdækkende julehjælp, så børn i hele Danmark kan få en god jul.
Annonce

PåLangt de fleste børn venter i spænding på julen, men for tusindvis af børn er glæden afløst af bekymringer og ondt i maven. I deres familier kæmper man året rundt med både dårlig økonomi, sociale og sundhedsmæssige udfordringer, og julen er desværre ingen undtagelse. Det skriver Mødrehjælpen i en pressemeddelelse.

I år har coronakrisen ramt de sårbare børnefamilier ekstra hårdt både økonomisk og socialt. En ny undersøgelse fra Mødrehjælpen viser, at 74 procent af de mest udsatte børnefamilier allerede har oplevet store økonomiske afsavn i sommerferien, og mange frygter, hvordan de skal få enderne til at mødes i juletiden.

Igen i år kan man søge om julehjælp hos Mødrehjælpen. Organisationen vil hjælpe de mest sårbare forældre med at give deres børn en god og tryg jul. Hjælpen består både af et kontant beløb og et tilbud om rådgivning fra organisationens erfarne socialrådgivere og fællesskab og aktiviteter i de over 35 lokalforeninger rundt om i landet.

- Mødrehjælpen støtter de fattigste børnefamilier i landet, så deres børn får en jul, der tilnærmelsesvis ligner andres. Vi inviterer til fællesskaber med dans om juletræ, fletning af hjerter og uddeling af gaver. "Hvad fik du i julegave", bliver der spurgt i skolen. "Hvor skal I holde jul", spørger naboen. Vi vil den ensomhed til livs, som kan give skam og skyld, fordi der ingen jul er at fortælle om, siger Ninna Thomsen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Annonce

Hjælp til de mest trængte

På Mødrehjælpens hjemmeside kan alle frem til den 11. december søge om julehjælp. For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man både have en trængt økonomi og have været igennem en særligt belastende begivenhed i det seneste år. Det kan for eksempel være sygdom, sociale problemer eller familieforhold, der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for børnene. Mødrehjælpen opfordrer alle, der har behov for støtte i julen til at ansøge om julehjælpen.

For at kunne uddele julehjælpen til de mange familier, samler Mødrehjælpen ind i hele Danmark op til jul.

- Jeg håber, at alle, der har behov for økonomisk støtte i julen, vil ansøge. Vores midler rækker desværre ikke til alle, der beder om vores hjælp, men vi vil gøre vores yderste for at sikre, at hjælpen når frem til de børn og deres forældre, der har allermest brug for den, siger Ninna Thomsen.

Sådan søger man julehjælp hos Mødrehjælpen

 Find og udfyld ansøgningsskemaet på Mødrehjælpen hjemmeside. Her kan du også læse en vejledning til ansøgningsskemaet og se, hvilke oplysninger, vi skal have for at kunne behandle ansøgningen.

Man kan søge om 500 kroner pr. barn i familien, der er under 18 år. Man kan søge op til tre børn. Man kan ansøge om hjælp til børn, der er hjemmeboende, eller som du har en fast samværsaftale på.

På hjemmesiden kan man også finde oplysninger om, hvordan man kan støtte juleindsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce