Annonce
Kolding

Nu kan man selv bestille tid til corona-test: Snart åbner testcentret også for antistof-test

I første omgang får man mulighed for at bestille én test, når man føler behov for det i løbet af de næste 180 dage, oplyser ministeriet. Tidligere skulle man henvises til test. Arkivfoto: Søren Gylling
- Det bliver spændende at se, hvor mange der kommer, men jeg regner med, at vi får rigtig meget at lave herude, siger Peter Ivan Andersen, efter der mandag blev åbnet op for, at borgere selv kan bestille tid til corona-test.

Kolding: Alle voksne i Danmark får fremover mulighed for selv at bestille en tid og blive testet for coronavirus, annoncerede Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse mandag. I første omgang gælder det danskere i alderen 18 til 25 år, og senere vil der blive åbnet op for flere grupper af borgere.

Det betyder efter alt at dømme, at der snart vil komme mere trafik i Testcenter Danmark-teltene ved Kolding Storcenter. Peter Ivan Andersen, der er daglig driftsleder ved testcentret ved Kolding Storcenter, forklarer, at der i øjeblikket kommer omkring 100 borgere gennem testcentret om dagen, og han forventer mere travlhed, når folk selv begynder at bestille tests.

- Det bliver spændende at se, hvor mange der kommer, men jeg regner med, at vi får rigtig meget at lave herude. Så kommer det til at give god mening, at vi har en stor parkeringsplads og generelt et stort område, siger Peter Ivan Andersen.

Man kan bestille tid med NemID på www.coronaprover.dk. Allerede mandag var der stor trafik på hjemmesiden og lang kø for at komme ind.

- Men det er fint, så kommer der til at ske noget, siger Peter Ivan Andersen.

Annonce

Sådan foregår en test

Når du ankommer til testcentret skal du melde din ankomst, og når det bliver din tur, skal du gøre ind i teltet.

Podningen foretages i teltet, mens du sidder i bilen.

Når podningen er foretaget, kører du ud af teltet igen.

Du kan efterfølgende se dine svar på sundhed.dk eller i MinSundhed-appen.

Der kan gå op til tre dage, før du kan se dit svar.

Antistof

Samtidig fortæller Peter Ivan Andersen, at der fra på mandag den 25. maj vil blive åbnet op for antistoftest i testcentret ved Kolding Storcenter. Testene, der afgør, om man har dannet antistoffer mod coronavirus, bliver man tilfældigt udvalgt og indkaldt til.

- De er allerede i gang med antistoftests i Odense, og der har de åben for 60 blodprøvetagninger, og i dag (mandag, red.) er der booket 40. Så det lader til, at der ikke kommer så mange i starten, men det skal nok komme. Jeg regner med, at vi i starten også vil planlægge med at kunne tage mellem 50 og 60 om dagen, siger Peter Ivan Andersen.

I løbet af den seneste uge er 1204 koldingensere blevet testet for coronavirus. Tallet er nu oppe på 6688 testede koldingensere, hvoraf 113 er blevet testet positiv, hvilket er fire mere end for en uge siden.

Det er kun tid til podning, man selv kan bestille, og ikke tid til en antistoftest, forklarer Peter Ivan Andersen.

Radio4 har talt med overlæge og vicedirektør for Det Nordiske Cochrane Center, Karsten Juhl Jørgensen, om den nye teststrategi. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce