Annonce
Tarm

Nu kan man træne i teltet: Fitness-hungrende folk strømmer tilbage

Pilates-træningen er i gang, men der må kun være 10 personer til træningen. Derfor trænes der i mange mindre hold. Foto: Christian Baadsgaard
Corona-restriktioner har fået Tarm Idrætscenter til at opstille et telt, hvor folk kan træne på små hold. Meget tyder på, at folk er glade for at vende tilbage til træningen.

TARM: Lige i den her situation er det ekstra vigtigt med en god opvarmning først!

For temperaturen er ikke ret høj tirsdag morgen, men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, for til gengæld er her en formidabel ventilation, når sveden pibler frem, for det gør den utvivlsomt, når der er yoga og pilates på programmet.

Og det er der nu, for efter lang tids nedlukning kan fitness-hungrende borgere igen få sig rørt ved Tarm Idrætscenter. Det foregår ude på parkeringspladsen, hvor et telt er stillet op, og så er den ene side åbnet, så vinden kan fjerne eventuel virus.

Humøret er højt hos pilates-folket, og så gør det ikke så meget, at det er en hundekold forårsdag. Instruktør Rikke Løh har tidligere trænet udendørs, og det er kulden, der er den største udfordring. Men så handler det om at tilrettelægge træningen, så man kommer væk fra gulvet og lave bevægelser, der holder kroppen varm.

- Det er dejligt at komme i gang igen, lyder det fra Elin Finnerup, der har holdt formen ved lige, når hun er gået med i motionstiltaget Skridt & Skrald, der kombinerer bevægelse med at samle affald i naturen.

- Nu har jeg trænet derhjemme med videoer, som jeg har fået tilsendt herfra, men det er altså sjovere at være her, siger Bodil Kongsted.

Og Rikke Løh deler deltagernes glæde.

- Jeg er glad for at skulle i gang igen, og så er man klar til at træne, næsten uanset vejret. Det handler jo meget om det sociale, og at de får det godt ved at bevæge sig, siger Rikke Løh.

Annonce
Instruktør Rikke Løh har tidligere lavet udendørs træning, så det er ikke helt ukendt for hende. Nu handler det om at sammensætte et program, så kroppen hele tiden holdes varm. Foto: Christian Baadsgaard

Folk har ikke glemt centret

Tarm Idrætscenters direktør Per Østergaard har her i corona-tiden frygtet, at selvtræningen derhjemme har fået folk til at tænke, at de lige så godt kan fortsætte med at træne derhjemme, hvilket kommer til at gå ud over centret, der lige som mange andre ting er blevet udfordret af corona-krisen.

- Men mandag aften blev der spillet på paddle-banen klokken 22 med lys på, og tennisbanen er også optaget. Det glæder mig at se, for folk kommer tilbage, fordi de har savnet det, siger Per Østergaard.

Han er da også blevet positivt overrasket over tilslutningen til aktiviteterne i teltet. Der må maksimalt være 10 deltagere af gangen, og det er ikke noget problem at få fyldt de små hold op.

Faktisk har idrætscentret for nuværende lidt udfordringer med at skaffe instruktører nok til de mange hold, og opgaven er, at så mange som muligt kan komme til.

I løbet af de kommende dage bliver aktiviteterne endnu mere forskelligartede, og ved hovedindgangen står der spinningcykler og andet fitness-udstyr som skal køres ud i teltet.

Indtil videre er fitness-centre og svømmehaller kommet bagest i køen af ting, der kan åbne, og lige nu siger prognosen engang i august. Begge dele er to vigtige aktiviteter for Tarm Idrætscenter.

- Vi håber på, at tallene ser så gode ud 8. juni, at man kan fremrykke fase 4, så folk kan bruge svømmehallen og fitness i sommerferien, fortæller Per Østergaard.

Deltagerne har savnet at bevæge sig, og de er glade for at komme i gang igen. I corona-tiden har de prøvet alternativer, men intet er så godt som den rigtige vare. Foto: Christian Baadsgaard
Inde i Tarm Idrætscenter står redskaberne klar til at bære ud i teltet løbende til de forskellige hold. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce