Annonce
Trekantområdet

Nu kan også børn snart blive testet i Fredericia

Fra 1. februar vil også børn kunne blive testet her på MesseC i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Personalet er blevet uddannet pædagogisk, så de undgår at påføre børnene traumer i forbindelse med test.

Fredericia: Om halvanden uge - helt præcist fra 1. februar - vil også børn kunne blive corona-testet på MesseC i Fredericia.

Hidtil har Region Syddanmarks folk på messecentret ikke kunnet teste børn under 12 år. Men det kan de fremover, fortæller regionens præhospitale chef, Gitte Jørgensen.

- Det er meget svært at sige, hvor mange lokale der har behov for at få testet børn. Men for de, der har behovet, føles det stort, siger Gitte Jørgensen.

Hidtil har børn skulle til Vejle, Odense eller Kolding for at blive testet. Men nu er både it og uddannelse af medarbejdere ved at være på plads til at håndtere børnene lokalt. Dog skal børn under to år fortsat testes på sygehusenes børneafdelinger - og kun efter aftale med egen læge, fortæller Gitte Jørgensen.

Annonce

Det handler om pædagogik

Ifølge Gitte Jørgensen har personalet gennem længere tid været klar til at teste børn mellem fem og 12 år. Men it-hensyn og tekniske udfordringer har gjort det umuligt for centrene at lægge en aldersgrænse ved fem år: Hvis de ville teste børn, var de derfor nødt til at teste helt ned til to år. Og det gør man så nu.

- Der er forskel på, hvordan børn og voksne ser ud inde i munden. Men det er ikke så meget dét, der har forhindret det lokale center i at teste børn, siger Gitte Jørgensen.


Test kan være en voldsom oplevelse for barnet, som bliver skræmt og traumatiseret - og aldrig glemmer det igen. Det er dét, vi har uddannet personalet i.

Gitte Jørgensen, præhospital chef


I stedet har det handlet om pædagogik.

- Jeg har en fortid som narkoselæge, og jeg ved, hvor svært det kan være at have med små børn og vuggestuebørn at gøre. Man kan forklare og forklare og forklare for at give barnet tryghed, men på et tidspunkt skal der ske noget. Og det kan være en voldsom oplevelse for barnet, som måske bliver skræmt og traumatiseret - og aldrig glemmer det igen. Det er dét, vi har uddannet personalet i, siger Gitte Jørgensen.

Hun tilføjer, at selv den bedste test-oplevelse kan være ubehagelig for små børn.

- Og derfor giver det måske også mening at overveje, om det er nødvendigt at teste de mindste, eller om det er bedre at lade være, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce