Annonce
Nordtyskland

Nu kan også personer under 65 år blive vaccineret

FLENSBORG: I Slesvig-Holsten er der fortsat mangel på vacciner mod coronavirus. Ganske vist kan borgere under 65 år også ansøge om en vaccine fra tirsdag.

- Men trods de mange nye muligheder tider for at blive vaccineret er der fortsat behov for tålmodighed, understreger sundhedsminister Heiner Garg.

Ministeriet skønner nemlig, at cirka 600.000 borgere er berettiget til en vaccine i den nye gruppe, der nu kan få en dosis.

- Men i marts og april vil vi kun råde over rundt regnet 200.000 doser fra Astrazeneca ud fra de oplysninger, vi hidtil har fået, understreger Heiner Garg.

Det betyder ikke, at 200.000 personer så også kan blive vaccineret. Vaccinen skal gives ad to omgang. Derfor bliver nogle doser lagt til side til anden runde.

- Men flertallet af vaccinerne bliver anvendt med det samme, forklarer Heiner Garg.

Kronisk syge, handicappede samt medarbejdere i sundhedssektoren og plejepersonale er blandt de borgere under 65 år, der står i første række til at blive vaccineret fra tirsdag. Det samme gælder for politibetjente, der patruljerer i gaderne samt lærere i grundskolen og pædagoger i daginstitutionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce