Annonce
forside

Nu kan TM Tønder begynde at drømme store drømme

Thomas Oesen blev topscorer for TM Tønder med syv mål. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Klubbens 3. divisionshold havde på forhånd ventet en svær hjemmekamp mod HC Odense, men der blev ydet en flot indsats af samtlige spillere. Holdet vandt så sikkert som 33-25.

TØNDER: Med den uventede sikre sejr over HC Odense har TM Tønder nu førstepladsen i 3. division inden for rækkevidde. Efter denne spillerunde er holdet dog stadig nummer to med 27 point.

Kolding HK vandt udekampen mod Stjernen, Odense med 32-25 og er derfor med sine 28 point stadig placeret øverst i tabellen, men TM Tønder spiller på torsdag den udsatte kamp hjemme mod Svendborg, og en sejr vil her placere ligareserverne på den direkte oprykningsplads.

- Jeg havde på forhånd solgt kampen for en sejr på ét mål, men alle spillere - både på banen og på bænken - gjorde det rigtig godt. Og nu kan vi for alvor begynde at drømme stort, konstaterede en tilfreds TM Tønder-træner, Brian Smidemann, efter den sikre sejr.

Annonce

Kampen i tal

TM Tønder - HC Odense 33-25 (15-12)Håndbold, 3. division, mænd

Målscorere, TM Tønder: Thomas Oesen 7, Jesper Redlefsen 6, Martin Busk 5, Mathias Hejsel 5, Daniel Jacobsen 2, Casper Rahr Madsen 2, Jonas Nielsen 2, Morten Jørgensen 2, Lars Reinholdt 1, Kasper Smidemann 1.

Næste kamp: torsdag hjemme mod Svendborg klokken 20.

Hele tiden et skridt foran

Hjemmeholdet var i teten fra første dommerfløjt og hele tiden et skridt foran fynboerne, der ellers også spillede en god kamp. Den spille- og chancemæssige overlegenhed i første halvleg blev vekslet til en kneben føring på to-tre mål op til pausefløjtet, og intet var bestemt afgjort, da de sidste 30 minutter gik i gang.

Det var dog TM Tønder, der kom bedst fra start i anden halvleg, og det lignede en afgørelse, da føringen på tre mål blev øget til otte, og som halvlegen skred frem, koncentrerede hjemmeholdet sig om at holde denne føring, og det lykkedes. Det skyldtes ikke mindst Henrik Petersen i målet. Han stod en fremragende kamp og blev noteret for 16 redninger.

Løb tør for ideer

At gæsterne kom afgørende bagud i begyndelsen af anden halvleg, kan også tilskrives de topmotiverede TM Tønder-spillere, der pumpede fynboerne tør for ideer i både angreb og forsvar.

- Odense er et rigtig godt mandskab, men vi ydede en kæmpe holdindsats. Det betød, at samtlige 60 minutter blev spillet på vores præmisser. Ikke mindst returløbene fungerede rigtig godt, sagde Brian Smidemann.

- Foreløbig nyder vi det, men tager også en kamp ad gangen. Vi har stadig et svært program tilbage. Dog ligger vi nu i en så god position, at vi går efter at rykke op, tilføjede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce