Annonce
Kolding

Nu kan turisterne få tips om Kolding: Turistinformation er åbnet på rådhuset

Frank Ravn Nielsen har sørget for, at der er to store, blå skilte foran rådhuset, hvor der står turistinformation og peger turisterne i den rigtige retning. Foto: Casper Vagner Christensen
Siden turistbureauet i Kolding lukkede for tre år siden, har turisterne blandt andet søgt ind på rådhuset for gode råd. Derfor har rådhusforvalter Frank Ravn Nielsen taget initiativ til en turistinformation på rådhuset.
Annonce

Kolding: Hvad er værd at se i Kolding og omegn?

Hvor skal vi spise?

Hvor er de gode strande og gode gåture?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som turisterne i Kolding i løbet af sommeren kan få svar på, hvis de lægger vejen forbi rådhuset. Rådhusforvalter Frank Ravn Nielsen har nemlig på eget initiativ oprettet en turistinformation, som har til huse i rådhuset på Akseltorv.

Frank Ravn Nielsen forventer, at der kommer til at være en del turister i Kolding i løbet af sommeren, fordi folk måske ikke har lyst til at rejse til udlandet på grund af coronavirus. Derfor fik han idéen til at anskaffe brochurer og foldere, som turister kvit og frit kan komme og hente på rådhuset.

- Efter turistbureauet lukkede for nogle år siden, har jeg oplevet, at turisterne ikke ved, hvor de skal gå hen. Samtidig kommer kommer der nok mange danskere denne sommer, og derfor tænkte jeg, at vi skulle prøve det. Det er jo heller ikke noget, der koster os noget, siger Frank Ravn Nielsen.

Frank Ravn Nielsen fortæller, at der var 35 turister forbi rådhuset i mandags, som var første åbningsdag. Der har både været tyske og danske turister indtil videre.

- Der var mange, der gik ind alene, mens resten af familien ventede uden for. Så turisterne er kommet til Kolding, siger han, der har en styktæller til at holde regnskab på antallet af turister.

Der er faktisk også en turistinformation på Kolding Bibliotek, men det er Frank Ravn Nielsens indtryk, at turisterne søger mod centrum, og derfor er rådhuset en oplagt placering.

- Hvis vejret eksempelvis ikke er godt, trækker turisterne gerne ind mod byen. Og hvor trækker man ind som turist? Mod centrum. Samtidig er huset her jo meget stille i sommerferien, så vi kan jo lige så godt bruge vores tid på at hjælpe turisterne, siger Frank Ravn Nielsen.

Samtidig er der blevet åbnet op for, at turisterne kan få lov til at se byrådssalen.


Efter turistbureauet lukkede for nogle år siden, har jeg oplevet, at turisterne ikke ved, hvor de skal gå hen. Samtidig kommer kommer der nok mange danskere denne sommer, og derfor tænkte jeg, at vi skulle prøve det. Det er jo heller ikke noget, der koster os noget

Frank Ravn Nielsen, rådhusforvalter


- Huset står jo åbent, så vi har besluttet, at vi også gerne vil give en rundvisning i byrådssalen.

I første omgang er turistinformationen kun åben i sommerferien, og står det til Frank Ravn Nielsen vender den tilbage igen.

Dette er blandt andet nogle af de brochurer, man kan få fingrene i på rådhuset. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce